Patria (Patria Finance)
Investice  |  14.03.2019 10:26:44

Dodávky Škody v únoru poklesly o 2 procenta, v ČR o 15 procent

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto dodala v únoru celosvětově svým zákazníkům 90.900 vozů, což představuje meziroční pokles o dvě procenta. Dodávky na domácím českém trhu klesly o 14,7 procenta na 7100 vozidel. Firma to zdůvodňuje poklesem českého trhu s osobními auty. Vzrostly naopak dodávky v západní a východní Evropě, uvedla dnes společnost v tiskové zprávě.

Nejprodávanějším modelem byla v únoru tradičně Octavia, která ale zaznamenala meziroční pokles dodávek o 16,9 procenta. Nejvýraznější pokles mezi modely zaznamenal Superb, a to o 27,5 procenta. Vzrostly naopak prodeje SUV modelů, Kodiaq si vybralo meziročně o 9,9 procenta více zákazníků, Karoq dokonce o 71,5 procenta víc lidí.

V západní Evropě zaznamenala Škoda v únoru 41.100 dodávek zákazníkům, což v porovnání s minulým rokem odpovídá nárůstu 7,2 procenta. V Německu, na nejsilnějším evropském trhu, dodala česká automobilka zákazníkům 16.500 vozů a dosáhla nárůstu 11,5 procenta.

Ve střední Evropě dodala Škoda zákazníkům 17.300 vozů, meziročně o 6,1 procenta méně. Na domácím českém trhu zaznamenala automobilka v únoru 7100 dodávek zákazníkům, což představuje pokles o 14,7 procenta. Vývoj dodávek zákazníkům podle firmy odráží současný celkový pokles českého trhu s osobními vozy.

Ve východní Evropě bez Ruska vzrostly dodávky zákazníkům o 13,1 procenta na 3500 vozů. V Rusku dodala Škoda zákazníkům 5900 vozů, což znamená mírný nárůst o 0,6 procenta.

Na celosvětově největším trhu značky v Číně dodala firma zákazníkům v únoru 16.000 vozů, jde tak o šestnáctiprocentní pokles. I tady firma propad zdůvodňuje poklesem tamního trhu s osobními auty.

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,25 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství. Na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává víc než 35.000 lidí a je aktivní na více než 100 trzích.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688