Patria (Patria Finance)
Investice  |  12.03.2019 12:32:37

Morgan Stanley: Investoři do rozvíjejících se trhů, připravte se na slušné zisky


Světový benchmark pro rozvíjející se trhy by měl letos podle Morgan Stanley vzrůst o 8 %. Tato investiční banka ve své pondělní zprávě uvedla, že index MSCI Emerging Markets by měl být mimo jiné tažen dodatečným stimulem Pekingu a býčími čínskými akciemi. Ty tvoří 32,12 % tohoto indexu.

Doposud index CSI 300 (index největších akciových titulů obchodovaných v kontinentální Číně) a hongkongský Hang Seng index předběhly indexy MSCI zaměřené na rozvojové trhy. Morgan Stanley očekává, že čínské akcie letos ještě o dost porostou a budou tak udávat směr zotavení v roce 2019.

Efektivita nedávných čínských stimulačních opatření se „ukázala být lepší, než trhy čekaly,“ píše se ve zprávě. Morgan Stanley poukazuje na rekordně vysoký počet vydaných bankovních úvěrů v lednu. Odborníci tvrdí, že tento vývoj reflektuje tlak úřadů na navýšení úvěrů v době, kdy se Peking snaží o růst zpomalující ekonomiky.

Možný regionální růst

Minulý týden Peking ohlásil nová opatření na posílení růstu v zemi skrze, například skrze daňové úlevy. Morgan Stanley se domnívá, že tato opatření nabrala rychlost a vedou ke stabilizaci čínského hospodářského růstu i pracovního trhu. To by poukazovalo na rychlejší míru růstu druhé největší světové ekonomiky ve druhém kvartálu roku 2019.

Ostatní rozvíjející se trhy by mohly ze stimulu Pekingu čerpat. „Čínský stimul by měl prospívat regionu (a světu) díky průmyslovému obchodu, poptávce po službách (včetně turismu) a výhledu zdrojů,“ stojí ve zprávě. Investoři, kteří chtějí této rally využít se měli sledovat Čínu, indii, Indonésii, Singapur a Brazílii. Dalším důvodem pro růžovější výhled jsou nad očekávání dobré korporátní příjmy v regionu.

Doktor Měď

Zpráva také poukázala na vývoj cen mědi, která se často vnímá jako vedoucí indikátor hospodářského zdraví, protože má široké využití v různých sektorech. Ceny mědi vzrostly nad 10 % na svá maxima od června 2018. „Jsme si vědomí signálů Dr. Coppera vzhledem k jeho dlouhodobému vztahu k výnosům z akcií (rozvíjejících se trhů), zejména když hledáme růst,“ komentuje zpráva.

Ačkoliv za růstem cen stojí přerušení dodávek, Morgan Stanley předvídá, že poptávka půjde v příštích čtvrtletích nahoru, zejména ze strany Číny. „Pokud vydrží tradiční silná korelace mezi cenou mědi a akciemi rozvíjejících se trhů, je to dobrou předzvěstí rally na rozvíjejících se trzích,“ dodává zpráva.

Zdroj: CNBC


 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688