Petr Hanisch (AliaWeb)
Praha  |  01.09.1998 09:32:15

Zpráva auditora pro akcionáře a.s. Škoda Plzeň (1.9.1998)

Zpráva auditora pro akcionáře společnosti

ŠKODA a. s.

 

Provedli jsme audit přiložené konsolidované účetní závěrky společnosti ŠKODA a.s. k 31. prosinci 1997. Za sestavení konsolidované účetní závěrky je odpovědné představenstvo společnosti. Naší úlohou je na základě provedeného auditu vyjádřit názor na tuto konsolidovanou účetní závěrku.

Audit jsme provedli v souladu se zákonem ČNR č. 524/1992 Sb., o auditorech a Komoře auditorů České republiky, a auditorskými směrnicemi vydanými Komorou auditorů. Tyto směrnice požadují, aby byl audit naplánován a proveden tak, aby auditor získal přiměřenou jistotu, že konsolidovaná účetní závěrka neobsahuje významné nesprávnosti. Audit zahrnuje výběrovým způsobem provedené ověření úplnosti a průkaznosti částek a informací uvedených v konsolidované účetní závěrce. Audit rovněž zahrnuje posouzení správnosti a vhodnosti použitých účetních zásad a významných odhadů učiněných společností a zhodnocení celkové prezentace konsolidované účetní závěrky. Jsme přesvědčeni, že provedený audit poskytuje přiměřený podklad pro vyjádření výroku.

Podle našeho názoru konsolidovaná účetní závěrka ve všech významných ohledech věrně zobrazuje majetek, závazky, vlastní jmění a finanční situaci společnosti ŠKODA a.s. k 31. prosinci 1997 a výsledek jejího hospodaření za rok 1997 v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví a Opatřením ministerstva financí ČR, č.j. 281/73570/93.

Aniž bychom vydávali výrok s výhradou, upozorňujeme na bod 1.9.2. přílohy tvořící součást konsolidované účetní závěrky. Za období k 31. prosinci 1997 skupina vykázala konsolidovanou ztrátu ve výši 3 795 mil. , z toho konsolidovaná ztráta bez menšinových podílů činí 3 253 mil. , a čelí problémům s likviditou. Tyto faktory, spolu s ostatními skutečnostmi uvedenými v bodu 1.9.2., vyvolávají pochybnosti o tom, zdali bude skupina představovat z podnikatelského hlediska prosperující subjekt.

V Praze dne 27. srpna 1998

 

 

 

Ernst & Young Audit s.r.o. Ing.Alexandra Slavíčková

Praha auditor

auditorská licence KA ČR č. 137 č. dekretu 538

 

 

 

 

 

 

 

informace z 10.8.1998

Zpráva auditora pro akcionáře společnosti

ŠKODA a.s.

 

Provedli jsme audit přiložené účetní závěrky společnosti ŠKODA a.s. k 31. prosinci 1997. Za sestavení účetní závěrky je odpovědné představenstvo společnosti. Naší úlohou je na základě provedeného auditu vyjádřit názor na tuto účetní závěrku.

Audit jsme provedli v souladu se zákonem ČNR č. 524/1992 Sb., o auditorech a Komoře auditorů České republiky, a auditorskými směrnicemi vydanými Komorou auditorů. Tyto směrnice požadují, aby byl audit naplánován a proveden tak, aby auditor získal přiměřenou jistotu, že účetní závěrka neobsahuje významné nesprávnosti. Audit zahrnuje výběrovým způsobem provedené ověření úplnosti a průkaznosti částek a informací uvedených v účetní závěrce. Audit rovněž zahrnuje posouzení správnosti a vhodnosti použitých účetních zásad a významných odhadů učiněných společností a zhodnocení celkové prezentace účetní závěrky. Jsme přesvědčeni, že provedený audit poskytuje přiměřený podklad pro vyjádření výroku.

Při ověřování účetní závěrky jsme nezjistili žádné skutečnosti, které by naznačovaly, že účetní záznamy, na základě kterých byla účetní závěrka sestavena, nebyly úplné, průkazné a správné ve všech významných souvislostech.

Podle našeho názoru účetní závěrka ve všech významných ohledech věrně zobrazuje majetek, závazky, vlastní jmění a finanční situaci společnosti ŠKODA a.s. k 31. prosinci 1997 a výsledek jejího hospodaření za rok 1997 v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví.

Aniž bychom vydávali výrok s výhradou, chtěli bychom upozornit na čl. III bod č. 2 přílohy k účetní závěrce. Společnost ukončila rok 1997 s čistou ztrátou ve výši 4,223.073 tis. a její finanční situace se v průběhu roku zhoršila. V první polovině roku 1998 se společnost dostala do problémů se splácením několika úvěrů a nyní jedná se svými hlavními věřiteli o restrukturalizaci úvěrů a o poskytnutí dodatečných úvěrů na financování provozní činnosti. Schopnost společnosti pokračovat v činnosti je podmíněna úspěchem těchto jednání a zároveň výsledkem právě probíhající plánované restrukturalizace společnosti. Účetní závěrka neodráží úpravy, které by musely být vzaty v úvahu, pokud by jednání a restrukturalizace nebyly úspěšné.

V Praze dne 7. srpna 1998

 

Ernst & Young Audit s.r.o. Ing. Alexandra Slavíčková

Praha auditor

auditorská licence KA ČR č. 137 č. dekretu 538

 

Přílohy: auditovaná rozvaha

auditovaný výkaz zisků a ztrát

auditovaná příloha

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Praha:

21.10.1999  Tisková zpráva Střediska pro cenné papíry (SCP) Petr Hanisch (AliaWeb)
30.09.1999  Český mobil - kdo je nejaktivnějším členem statutárního orgánu? Petra Doležalová (ČEKIA, a.s.)
08.09.1999  Dalších 76 emisí bude vyřazeno z volného trhu BCPP Dagmar Vránová (ČEKIA, a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688