Patria (Patria Finance)
Z domova  |  07.03.2019 12:48:51

Policie zasahuje u Faltýnka, v Kapschi a v ÚOHS

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) dnes zasahují nejméně na pěti místech v Česku. Přišli do pražského sídla firmy Kapsch a do bytu jejího ředitele, do Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) v Brně, na radnici městské části Brno-střed a k místopředsedovi hnutí ANO Jaroslavu Faltýnkovi. Mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej uvedl, že útvar provádí úkony ve dvou samostatných trestních věcech. Neupřesnil, která místa zásahů spolu souvisejí.

"Mohu sdělit, že náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení ve dvou samostatných trestních věcech pod dozorem Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Více informací zatím poskytovat nebudeme," řekl ČTK Ibehej. "Můžeme potvrdit, že dnes probíhají úkony trestního řízení ve dvou trestních věcech souběžně. V tuto chvíli je to na samém začátku a nebudeme k nim zatím podávat žádné informace," řekl státní zástupce Petr Šereda z olomouckého vrchního státního zastupitelství.

Cedule na mříži informuje 7. března 2019 o uzavření radnice městské části Brno-střed. Na úřadě zasahují policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ). Na přítomnost vyšetřovatelů v pražském sídle společnosti Kapsch a v bytě generálního ředitele firmy Karla Feixe upozornila Česká televize (ČT). Po 07:00 přišli do budovy Diamond Point, kterou má Kapsch pronajatou, policisté v civilu, řekl ČTK zaměstnanec firmy, která v domě také sídlí. Působili podle něj nenápadně, nechtěli vyvolávat rozruch. Stále jsou v kancelářích, na chodbě hlídá jen policistka s páskou na ruce, dodal.

Kapsch v Česku od roku 2007 provozuje mýtný systém, v tendru na nového provozovatele mýta po roce 2019 ale zvítězilo konsorcium CzechToll/SkyToll. Kapsch výsledky tendru napadl, ÚOHS ale platnost smlouvy potvrdil. Kapsch se obrátil na soud.

Právě brněnské sídlo ÚOHS je dalším místem, kde policisté zasahují, upozornil server Lidovky.cz. Podle zpravodajky ČTK zaměstnanci úřadu po 11:00 odcházeli z budovy, nemohou používat počítače.

Radnice radnice městské části Brno-střed je 7. března 2019 uzavřená. Na úřadě zasahují policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ). Důvody zásahu nejsou zřejmé. Radnice městské části Brno-střed je dnes kvůli policejnímu zásahu celý den pro veřejnost uzavřená. Důvody zásahu nejsou známy, řekla ČTK mluvčí radnice Kateřina Dobešová. S policií spolupracuje tajemník úřadu a také starosta Vojtěch Mencl (ODS), dodala. Podle serveru iDNES.cz policisté zabavují počítače, zajímají se o veřejné zakázky a zadrželi radního, někdejšího místostarostu a také člena dozorčí rady státního podniku ČD Cargo Jiřího Švachulu (ANO). Mluvčí doplnila, že ze zhruba 330 zaměstnanců úřadu dnes kvůli zásahu policie zhruba 200 zůstalo doma.

Na zásah u Faltýnka, který je také předsedou poslaneckého klubu ANO, poukázal server iROZHLAS.cz. Podle advokáta Josefa Bartončíka ale Faltýnek není z ničeho podezřelý, policie od něj chtěla dokumenty. "Policisté ho kontaktovali v nějaké kauze, která se ho absolutně netýká a mohl by v ní být maximálně v pozici svědka," řekl ČTK Bartončík. O jakou kauzu jde, advokát nesdělil. "Mám k tomu jeden jediný dokument, ve kterém není uveden ani jako obviněný, ani jako podezřelý," dodal. Faltýnek se bez udání důvodu omluvil z dnešního jednání Poslanecké sněmovny.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688