TNBiz (TN.cz)
04.03.2019 09:45:21

Počasí ve světě: Austrálii trápí horko a požáry, před ohněm prchly tisíce lidí.

Austrálie zažívá nejteplejší léto v historii, teploty tam šplhají až ke 40 stupňům Celsia. Kontinent se proto potýká s rozsáhlými požáry, se kterými bojují už dvě tisícovky hasičů a desítky letadel.

Situace je kritická v australském státě Victoria na jihovýchodě kontinentu - plameny tam už zničily řadu budov, tisíce lidí musely před postupujícím ohněm prchnout z domovů.

Požáry začaly řádit na sklonku uplynulého týdne po úderech blesků, uvedl krizový komisař státu Victoria Andrew Crisp. Dodal, že v pondělí ráno hořelo v krajině stále 19 požárů.

Úřady zároveň v uplynulých dnech vydaly několik důrazných varování pro obyvatele, ve kterých je vyzvaly, "aby reagovali okamžitě, pokud chtějí přežít." 

Viktorijský premiér Dan Andrews podle CNN uvedl, že s plameny už bojují více než dvě tisícovky hasičů a tisíce lidí se musely urychleně evakuovat.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty