TNBiz (TN.cz)
24.02.2019 17:36:42

Počasí dál trápí Evropu. Silný vítr zabil teprve 14letého chlapce

V sobotu se Itálie potýkala se silným větrem a bouří, které poničily domy, auta a vyvrátily několik stromů. Problémy měla také železniční doprava, kdy až do neděle nejezdilo několik spojů a vlaky nabíraly i třináctihodinové zpoždění. Vítr také zabíjel. Podle posledních informací zahraničních médií mělo zemřít až pět lidí včetně čtrnáctiletého chlapce.

Nejvíce škod napáchal silný vítr doprovázený bouřkou v kraji Lazio, kde se nachází hlavní město Itálie Řím. Na farmě ve městě Frosinone se zřítila zeď, která zabila dva lidi a další dva zranila. V Římě zase spadla borovice na auto, ve kterém seděl pětačtyřicetiletý Rumun, který bohužel zemřel.

Kvůli bouři také město uzavřelo parky a hřbitovy. Turisté se také nedostali na oblíbené památky – Koloseum a Forum Romanum. Ty však byly opět veřejnosti v neděli otevřeny. Úřady však upozornily, že se situace může kdykoliv kvůli počasí změnit. Problémy měla i železniční doprava a lidé museli na některé spoje čekat i třináct hodin. Silný vítr také zabil třicetiletého muže z města Anzio, který spadl z vysokozdvižného vozíku.

Mezi oběťmi je i čtrnáctiletý chlapec, který pomáhal svému otci zkontrolovat střechu po silném větru. Neštěstí se stalo v průmyslovém areálu ve městě Monterotondo. Pasquale Persia šel se svým otcem Gabrielem do areálu, aby zjistili, jak je na tom střecha jednoho ze skladů, informovalo Roma Corriere.

Otec vylezl nahoru po žebříku a po chvíli ztratil rovnováhu poté, co vítr opět zesílil. Bohužel Gabriel spadl z šesti metrů přímo na svého syna, který stál pod ním. Poté, co se otec z pádu vzpamatoval, zavolal záchranku, ale bylo už pozdě. Chlapec na následky zranění zemřel.

Policie momentálně celý případ vyšetřuje, ale pracuje i z verzí, že chlapec neuskočil, jelikož se snažil otce před pádem zachránit. Byla také nařízena pitva, která blíže upřesní, co Pasqualeho zabilo.

Ve večerních hodinách se před průmyslovým areálem začali shromažďovat přátelé a známí rodiny, kteří pokládali za Pasquala květiny a svíčky.

Vítr napáchal škody v sobotu také v Chorvatsku, kde nárazy větru dosáhly ve Splitu rychlosti až 191 kilometrů v hodině. Některé ulice musely být uzavřeny a také nejezdily trajekty. V Dalmácii vyjížděli hasiči k několika požárům, které rozdmýchaly poryvy větru.

 

Problémy se silným větrem a bouří má také Malta. V sobotu byly uzavřeny některé silnice, nejezdila doprava, lidé byli bez elektřiny a popadalo i několik stromů. Poškozený byl také fotbalový stadion nebo místní restaurace, uvedl deník Times of Malta.

 

Obrovské vlny na Maltě zaplavily ulice:

 

 

Úřady vydaly varování před silným větrem až do nedělních odpoledních hodin a dále vyzvaly obyvatele, aby raději nevycházeli ven.

 

Podívejte se, jak silný vítr zasáhl Chorvatsko:

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty