Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Podnikání  |  24.02.2019 13:24:02

Čínská Tesla mezi nejinovativnějšími společnostmi, Apple propadl

Společnost Fast Company zveřejnila svůj žebříček TOP 50 nejinovativnějších společností světa roku 2019. Ze známých společností zaujal především pokles společnosti Apple. Zatímco o rok dříve díky novinkám jako AirPods, iPhonu X či podpoře rozšířené reality kalifornská firma žebříčku vévodila, letos se propadla do druhé desítky, resp. na 17. místo. Fast Company jako hlavní devizu aktuálního umístění zmiňuje primárně inovativní procesor A12 Bionic se schopností až 5 bilionů operací za sekundu.

Vítězem se letos stala čínská technologická platforma Meituan Dianping, která urychluje objednávání či poskytování služeb jako hotelové pobyty, jídlo či vstupenky do kina. Jen v první polovině roku 2018 firma z procesovala 27,7 miliard transakcí v hodnotě 33,8 miliard USD pro více než 350 milionů osob ve 2 800 městech.

Zajímavostí je jistě 3. místo NBA. Basketbalová liga loni zlomila návštěvnické rekordy již čtvrtou sezónu v řadě. Zájem diváků o její streamovací službu se zvýšil o 63 %, resp. celkové tržby vzrostly o čtvrtinu.

Hned další příčka patří rovněž americké Walt Disney, když je zmiňována její tvorba filmů, akvizice společnosti Fox či úspěch s novou službou ESPN.


Zdroj: Fast Company

Jak patrno TOP 15 uzavírá čínský gigant Alibaba Group, který je znám díky svým on-line platformám Taobao či u nás ještě více využívanému Aliexpressu. Její umístění je však nyní zmiňováno v souvislosti s novou kombinací on-line nákupů a kamenných prodejen, resp. obchodům Alibaba Hema Xiansheng. V obchodě mohou registrovaní uživatelé například skenovat položky, aby získali informace o jejich původu a čerstvosti a nakonec za ně jednoduše zaplatili.

Společnost Fast Company vydávající časopis vyhlásila také samostatný „čínský“ žebříček TOP 10 nejinovativnějších firem. Zde logicky zvítězila Meituan Dianping, Alibaba Group hned následovala. Za zmínku stojí 5. místo automobilky NIO, které se díky jejím elektromobilům přezdívá čínská Tesla. Jak jsme také dříve v článcích uváděli, firma loni mj. spustila sériovou výrobu modelu ES8. K řidičům se v roce 2018 nakonec dostalo přes 11 300 těchto SUV elektromobilů. Představen byl také menší bratříček 5-místný ES6, či do provozu uvedeno 18 automatizovaných stanic na výměnu baterií na tamní dálnici G4.  

Čtěte také: NIO a její nabíjení elektromobilů

Závěrem možno zmínit, že Fast Company není na světě jedinou, která vydává daný žebříček. Nalézt jej lze například od The Boston Consulting Group či prestižního časopisu Forbes. Díky také různorodému „klíči“ hodnocení jsou rozdíly nemalé…

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688