Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  07.02.2019 14:25:45

Twitter odtweetoval slušné výsledky, výhled ale už tak růžový není

Sociální síť Twitter reportovala za poslední kvartál roku překvapivý růst výnosů, který se vyšplhal až na 24 %. Vděčí za něj růstu v divizi videoreklam.

Co se týče počtu měsíčních aktivních uživatelů, tady se už žádná hitparáda nekoná. Oproti loňskému roku používalo Twitter o 9 milionů měsíčních aktivních uživatelů méně (321 milionů), a to údajně kvůli kampaním na smazání milionů účtů, které se využívaly pro politické ovlivňování a k rozšiřování nenávistného obsahu. Společnost oznámila, že po 1Q přestane tento údaj zveřejňovat. Nicméně počet denních aktivních uživatelů, kterým se zobrazuje reklama, pokračuje v růstu o 9 % yoy na 126 milionů.

Celkové výnosy vzrostly o 24 % yoy na 909 milionů dolarů. K drtivé většině tohoto nárůstu přispěly videoreklamy korporátních klientů (791 mil. USD), které meziročně přidaly 23 %. Podstatně menší měrou (117 mil. USD) přispěl segment licencování dat a ostatní, který se ovšem meziročně navýšil až o 35 %.

Provozní zisk 4Q meziročně vzrostl o 88 % na 207 mil. Čistý zisk se nafoukl na 255 mil. USD proti 91 mil. USD ve 4Q17, což představuje čistou marži ve výši 28 % a zisk na akcii ve výši 0,33 USD při konsensu Reuters 25 centů. Zisk EBITDA vzrostl o 29 % meziročně na 397 mil. USD.

V prvním kvartálu letošního roku očekává Twitter celkové výnosy ve výši 715 – 775 milionů dolarů (při konsensu Reuters 765 milionů dolarů). Ve výhledu na celý rok 2019 pak očekává, že provozní výdaje by mohly vzrůst o 20 % meziročně (konsensus 12 %) na 550 – 600 milionů dolarů v roce 2019 kvůli snahám o zkvalitňování své služby.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688