CryptoSvet.cz (CryptoSvet.cz)
Kryptoměny  |  05.02.2019 10:16:21

CEO Twitteru Jack Dorsey stále věří v Bitcoin


Spoluzakladatel a CEO Twitteru Jack Dorsey opět deklaroval svoji víru v Bitcoin. Král kryptoměn se má podle něho stát hlavní kryptoměnou internetu. Dorsey to řekl během interview s americkým bavičem Joe Roganem 2. února 2019.

Během interview Dorsey prohlásil:

Bitcoin je něco, co bylo stvořeno na internetu, vyvíjeno na internetu, testováno na internetu… Je to záležitost internetu.”

CEO Twitteru k podobnému závěru přišel již dříve v květnu roku 2018. Tehdy opět viděl Bitcoin jako něco, co je nejlepší věcí, jež internet může nabídnout.

Dorsey je také zakladatel mobilní platební brány Square, která umožňuje svým uživatelům obchodovat Bitcoin. Když byl Roganem dotázán, zda zde jsou nějaké další plány na přidání více kryptoměn na platformu, Dorsey odpověděl, že ne. Square bylo vyhlášeno v prosinci minulého roku Yahoo Finance společností roku. V listopadu společnost Square ohlásila, že vygenerovala za třetí kvartál zisk kolem 43 milionu amerických dolarů.

Během interview byl Dorsey taky dotázán, zda nějaké své postoje vzhledem k Bitcoinu nechce přehodnotit. Na to odpověděl “jen se podívejte na některé velké banky a jejich pohled na kryptoměny”.

Dorsey dodává: “Ti všichni milují blockchain, protože může jejich obchodu přinést tíženou efektivitu a nebo jejich obchod výrazně rozšířit.” Poté zmínil celkovou technologii, která je podle něho ” … hrozbou pro některé bankovní služby a finanční instituce. Je to hrozba dokonce i pro některé vlády.”

Dorsey také předpověděl, že internet se přeměňí v systém, ve kterém jakékoliv vytvořené data budou online navždy. “Tohle je to, co blockchain umožňuje. Musíme si být jistí, že prostoru věnujeme dostatečnou pozornost.” Dále popsal, jak vidí budoucnost internetu:

“Přesouváme se do světa, kde cokoliv co stvoříme bude existovat navždy. Do světa, kde neexistuje žádná centralizovaná kontrola toho, kdo má právo něco vidět a získat. Do světa, kde tyto modely budou naprosto decentralizované a bariéry, které existují teď nebudou nadále důležité.”

Tato myšlenka vyvolala vlnu kritiky ze strany komentátorů na sociálních sítích vzhledem k tomu, že Twitter v minulém roce zabanoval Alexe Jonese, který byl hlásnou troubou extrémní pravice ve Spojených státech.


 


CryptoSvet.cz

Váš česko-slovenský magazín a rádce na bitcoin a kryptoměny. Najdete u nás tipy, návody, recenze, fórum, kurzy, těžba, chat, zprávy a novinky.

Více informací naleznete na: www.CryptoSvet.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688