TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  01.02.2019 10:22:11

Přestřelka ve Sněmovně. Kalousek přirovnal Babiše k Hitlerovi


Při čtvrtečních interpelacích ve Sněmovně panovala pořádně dusná atmosféra. Po dlouhé době přišel mezi poslance premiér Andrej Babiš a opozice se do něj pořádně pustila. Babiš jim na to řekl, že přesně kvůli tomu je pro něj zbytečné tam chodit. Naštvaný Kalousek ho poté přirovnal k Hitlerovi.

Ve čtvrtek probíhaly na půdě Poslanecké sněmovny interpelace, na které premiér Andrej Babiš dorazil poprvé od dubna. Z dotazů a výtek poslanců si však příliš těžkou hlavu nedělal. Svou absenci odůvodnil tím, že ho interpelace nebaví a jsou zbytečné. "Když se mě novináři ptají, proč sem nechodím, tak právě proto, že je to plácání," řekl dotčeně Babiš.

 

Andrej Babiš se obořil na Piráty, že nic nedělají a jenom kritizují. "No tak jste mohli jít do vlády, kluci, mohli jste nám to předvést," vmetl jim do tváří. Předseda pirátských poslanců Jakub Michálek si to nenechal líbit a Babišovi vyčetl, že sedmkrát nepřišel do práce.

 

Za Piráty se postavilo hnutí STAN. "Nazýváte Piráty kluky. Já také, ale v bufetu, tady je prostě budete nazývat poslanci, protože to jsou poslanci, byli řádně zvoleni," řekla Babišovi poslankyně Věra Kovářová za STAN.

 

Vrcholem slovní přestřelky ve Sněmovně byl projev šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska. "Kdybychom chtěli někomu vysvětlit, jak vypadá pohrdání parlamentní demokracií, tak mu můžeme pustit tohle. Pro řadu lidí v zemi jste vzorem a jestli od vás slyší, že parlament je "žvanírna" a nemá smysl tam chodit, tak podlamujete důvěru lidí v parlamentní demokracii.

 

Miroslav Kalousek však jen tak nevychladl. Později na sociálních sítích přirovnal Babiše k Hitlerovi. "Téměř každým svým veřejným vystoupením vyjadřuje předseda vlády pohrdání parlamentní demokracií. Přitom jen díky ní se předsedou vlády stal. Hitler to dělal stejně tak," napsal na twitteru.

 

"Z hlouposti Andreje Babiše nepodezírám. Dělá to zcela vědomě. O to víc je to zločinné," dodal naštvaný rozhořčený Kalousek.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

03.02. 14:39  Škoda... (ikaktus)
01.02. 10:55  Škoda... (Ivo)
01.02. 10:28  Škoda... (ilama)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688