Patria (Patria Finance)
Kryptoměny  |  24.01.2019 10:29:30

Kryptoinvestor Schumacher: Bitcoin půjde na nulu


Cena bitcoinu by mohla klesnout až na nulu. Domnívá se tak přední investor na kryptoscéně Jeff Schumacher, který ve středu ve švýcarském Davosu vystoupil v debatě o technologii blockchain.

Kryptoměny loni zažily divokou jízdu, při které se hodnota celého trhu podle údajů Coinmarketcap snížila o 480 miliard dolarů. Bitcoin, největší kryptoměna podle tržní kapitalizace, dramaticky klesal od té doby, co v roce 2017 dosáhla na historická maxima. Dnes bitcoin klesá o 0,7 % na 3540 USD, historickou výkonnost ukazuje graf od coindesk.com.

„Skutečně věřím, že půjde až na nulu. Myslím si, že je to úžasná technologie, ale nevěřím, že je to měna. Není založená na ničem,“ řekl během panelové diskuse v rámci Světového ekonomického fóra v Davosu Schumacher, zakladatel společnosti BCG Digital Ventures a velký investor do blockchainových firem.

Další panelista, americký podnikatel Glenn Hutchins, spoluzakladatel Silver Lake Partners řekl, že role bitcoinu by se v budoucnosti mohla zaměřit na uchování hodnoty. „Může se stát, že role bitcoinu v systému bude vrátit hodnotu zpět, uchovat vaši hodnotu, zatímco tu jsou další tokeny, které mají jiné využití, které nyní nevyužíváte,“ upřesnil Hutchins. „Mnohem méně mě zajímají investice do bitcoinu jako měny nebo jejího ekvivalentu, nebo dokonce blockchainu jako zúčtovacího nástroje. Mnohem více přemýšlím o protokolech,“ řekl Hutchins podle CNBC.

Schumacher uvedl, že odvětví se nyní snaží vytvořit „otevřené decentralizované systémy“. Ty by se prý mohly stát další generací protokolů nebo infrastrukturou, na které by běželo podnikání podobně jako v případě dnešní cloudové technologie.

Další generace blockchainové technologie se přitom právě vyvíjí. Edith Yeungová, partnerka ve venture kapitál investiční firmě 500 Startup, uvedla, že zejména v Asii probíhá zavedení blockchainu v oblasti plateb rychle. „V mnoha rozvíjejících se zemích, kde nemají ani kreditní karty, kde není žádná konkrétní infrastruktura, je skoro jednodušší najít nějaký typ blockchainových plateb,“ řekla televizi CNBC.

Generální ředitel americké fintech společnosti Ripple Brad Garlinghouse očekává širší přijetí blockchainu do pěti let.

Podle Hutchinse uživatelé nakonec nebudou mluvit o tom, jaký blockchain se používá. Bude jim záležet pouze na tom, jak dobře se daný produkt používá. „Když dnes pošlete e-mail, nemyslíte na technologii, kterou využíváte…Takže nás slyšíte mluvit o tom… jaký protokol, jaký token, jaké technologické řešení, kolik transakcí za vteřinu, ale co se nakonec stane, je to, že vložíte něco hodnotného, cosi hodnotného vypadne na druhé straně, a vám bude jedno, na jaké technologii to stojí,“ řekl. „A v tu chvíli budete vědět, že se nám to daří,“ dodal.

Zdroj: CNBC, www.coindesk.com

 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

15.02. 14:47  Aha (Mamlasman)
07.02. 15:11  Aha (Mamlasman)
07.02. 07:42  Aha (Tonda Futro)
05.02. 09:22  Tazba ci generovanie (Mamlasman)
05.02. 09:18  Aha (Mamlasman)

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Čt 17:30  Bitcoin roste o 4 % před čtvrtým půlením💥 X-Trade Brokers (XTB)
Čt 12:27  Graf dne – Bitcoin (18.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)
St 10:31  Povinnosti CAIs (MiCA) JUDr. Lumír Schejbal (SCHEJBAL&PARTNERS)

Přečtěte si také:

29.08.2023Česká ekonomika míří od nuly k nule Cyrrus (Cyrrus)
21.10.2021Bitcoin dosahuje nového ATH na $67K, kam půjde dál? cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688