TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  23.01.2019 12:19:16

Čtyři lidé umrzli za 24 hodin na Moravě. Jeden spadl do potoka

V Jihomoravském kraji umrzli od úterka do dnešního rána čtyři lidé. ČTK to řekl mluvčí policie David Chaloupka. Tři případy se staly v Brně, jeden v Břeclavi. Ve třech případech šlo nejspíše o bezdomovce. V Jihomoravském kraji jsou v posledních dnech teploty pod nulou, v noci na dnešek klesly až na minus 11 stupňů Celsia.

Padesátiletý muž umrzl v noci na dnešek v chatce v Brně v lokalitě Červený kopec. V Horních Heršpicích zase v noci našli mrtvou třiašedesátiletou ženu pod mostem.

O den dříve umrzl v Břeclavi opilý muž, který se vracel domů. Podle Chaloupky nebyl bezdomovec, ale bydlel v chatové oblasti. "Spadl do potoka, a než přišel domů, podchlazení bylo tak silné, že umrzl," řekl Chaloupka. Další obětí byl v úterý muž bez přístřeší, který zmrzl ve stanu nedaleko Opuštěné ulice v Brně.

Podle Chaloupky jsou lidé bez domova v mrazech ohroženou skupinou. "Většinou tam hraje roli i alkohol," zdůraznil Chaloupka. Pro lidi bez přístřeší fungují třeba v Brně, Hodoníně nebo Blansku noclehárny, kde lze za poplatek v řádu desítek korun přespat. Existují i noční krizová centra, kde lze zdarma přečkat mrazivé noci na židli.

Mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová ČTK řekla, že alkohol nemusí být příčinou podchlazení jen u lidí bez přístřeší. "Rizika existují i u lidí, kteří jdou například z večírku a požijí alkohol. Chtějí si chvilku odpočinout na lavičce, ale vliv alkoholu je natolik silný, že usnou. Mohou prochladnout nebo to může mít fatální následky," upozornila Bothová.

Ohrožení jsou podle ní také lidé vysokého věku. "Ošetřujeme i dezorientované seniory, kteří jsou málo oblečení. Ztratí pojem o čase a neví, kde jsou. Je to také kategorie, která může být v nebezpečí," dodala Bothová.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688