TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  28.12.2018 20:51:56

Lidé neznají většinu ministrů. Kteří dopadli v průzkumu nejhůř

Menšinový kabinet hnutí ANO a ČSSD vládne už půl roku, přesto lidé neznají většinu ministrů a ministryň. Některé členy vlády Andreje Babiše dokonce nepoznalo přes 90 % tázaných. Alespoň to vyplývá z průzkumu agentury Phoenix Research, který se ptal i na to, jak lidé hodnotí dosavadní práci vlády.

Jen šest členů menšinové kabinetu hnutí ANO a ČSSD si po půl roce, co se posadili do ministerských křesel, muže říct: "Zná mě alespoň polovina národa." Drtivá většina je známá teprve pouze každému pátému Čechovi, což je poměrně velmi málo i vzhledem k tomu, že mnozí ministři pokračují z toho předchozího kabinetu.

Nejhoršího výsledku dosáhl ministr spravedlnosti Jan Kněžínek z hnutí ANO. "Průzkum beru vážně. Kdybych měl politické ambice, byla by to pro mě důležitá zpětná vazba. Rád bych poznamenal, že funkce ministra spravedlnosti jsem se ujal jako odborník," vyjádřil se ke svému hodnocení Kněžínek. Výsledky asi nepotěší ani ministra kultury Antonína Staňka nebo ministra školství Roberta Plagu.

Podle průzkumu členy vlády lidé příliš neznají a v hodnocení nikdo z ministrů až na premiéra nepřesáhl 30 %. Podle šéfa celého vládního týmu by se zejména komunikace některých ministrů měla zlepšit. "Je to škoda, protože ministři dělají spoustu dobré práce. Například ministryně Schillerová je velmi šikovná a je i velmi komunikativní. Ostatní ministři by se ale měli nad svoji komunikací zamyslet," sdělil premiér Andrej Babiš.

Naopak není asi překvapením, že drtivá většina dotázaných bezpečně poznala právě premiéra Babiše. Ze všech členů vlády měl také nejvyšší hodnocení. "To, že mě zná tolik lidí, je asi pochopitelné, když jsem téměř denně probírán v médiích. A na to, jaké kauzy se tady na mě připravují, jsem i mile překvapený, že kladně moji práci hodnotí 42 % lidí," řekl Babiš.

Ministr vnitra Jan Hamáček se sice ocitl na druhém místě, ale v hodnocení pokulhává. Bronz by si v soutěži o nejznámějšího ministra odnesl ministr dopravy Dan Ťok - ovšem jen s 12 % u hodnocení jeho práce.

Poměrně dobrého výsledku dosáhl v průzkumu i ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček. I přesto, že na vládní loď nastoupil jako poslední, tak ho zná každý druhý dotázaný. Na druhou stranu získal v hodnocení jeho práce pouhých 6 % ze sta.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688