TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  24.12.2018 11:52:55

Počasí: Vydatný déšť a tání sněhu, na jihu Čech hrozí povodně.

Štědrý den přinesl do Česka srážky. Meteorologové na pondělí vyhlásili na jihu Čech povodňovou bdělost, už brzy ráno na několika řekách vystoupala hladina na první stupeň povodňové aktivity, na Otavě platí dokonce druhý stupeň.

 Výstraha meteorologů před bleskovými povodněmi je platná pro část Jihočeského a Plzeňského kraje až do osmnácti hodin. Už kolem půl páté ráno byl na Šumavě na některých řekách vyhlášen první stupeň povodňové aktivity, na Otavě pak začal krátce po půl šesté platit dokonce druhý stupeň.

V pondělí ráno se srážky objevovaly na většině našeho území, v polohách nad 500 metrů se objevovaly srážky sněhové. Během dne by měly srážky ustávat. Teploty přes den podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vystoupají k 1 až 5 °C.

Odpoledne a k večeru se začne ochlazovat, ojediněle se tak může tvořit náledí, na horách na severu pak meteorologové upozorňují na možný výskyt sněhových jazyků.

V noci na úterý by mělo od severu začít sněžit, teploty se budou pohybovat kolem 0 až -4 °C, v Čechách se bude během noci postupně oteplovat, místy se tak může tvořit náledí. I přes den pak bude zejména na severu sněžit, v polohách pod 400 metrů budou srážky smíšené nebo bude pršet. Teploty se budou pohybovat kolem 0 až 4 °C.

Ve středu by mělo podle ČHMÚ sněžit a pršet jen ojediněle. Noční teploty se budou pohybovat kolem -2 až 2 °C, přes den by pak mělo být kolem 0 až 4 °C. Také ve středu by se podle meteorologů mohlo tvořit náledí.

Ve čtvrtek se bude dál mírně oteplovat, teploty by se mohly přes den vyšplhat na 2 až 6 °C. Přes den by mělo být převážně zataženo až oblačno, na jihu může místy vysvitnout slunce. Pršet by mělo jen velmi málo a to zejména na severu našeho území.

O něco více srážek by mělo spadnout v pátek, sněžit by mělo v polohách nad 800 metrů. Teploty se budou v noci pohybovat kolem -1 až 3 °C, přes den pak bude kolem 2 až 6 °C.

O víkendu by se mělo velmi mírně ochladit, v noci by mělo být kolem -2 až 3 °C, přes den by pak podle ČHMÚ mělo být kolem 1 až 6 °C. I o víkendu nás čeká zamračená obloha a místy občasný déšť, přechodně by mohlo sněžit i ve středních polohách.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688