TNBiz (TN.cz)
19.12.2018 13:37:17

Led padající ze střechy poškodil v Jablonci projíždějící auta.

Policie a hasiči varují před sněhem a ledem, které padají ze střech. V Jablonci nad Nisou už evidují první takový případ. Tři za sebou jedoucí auta zasáhl led, který se sesunul ze střechy jednoho z domů.

Stalo se to večer. Tři šoféři měli smůlu, že stovky kilogramů ledu se sněhem se ze střechy sesunuly právě ve chvíli, kdy po ní projížděli.

 

"Auta byla poškozena ve střešní části a k újmě na zdraví jinak nedošlo. Takže jsme pomocí automobilového žebříku provedli odstranění ledu ze střechy, aby dále nepadal dolů do silnice," popsal velitel zásahu Jiří Lupínek.

 

Třetí z řidičů z místa odjel a tak policie zaevidovala pouze zbylé dvě nehody. Pád sněhu, zvláště pro starší vozy, může končit až totální škodou, protože cena opravy často přesáhne jejich hodnotu.

 

"Jednalo se o vozidla VW Passat, na kterém vznikla škoda ve výši 50 tisíc korun a Renault Twingo, kde předběžná škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun," přiblížila výši škody policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

 

 

 

Právníci radí podobné případy vždy ohlásit policii a zjistit si, zda je majitel domu na podobné události pojištěný. Pokud ne, můžou věc řešit z vlastní havarijní pojistky. Když ji ale nemají, musí náhradu škody vymáhat soudní cestou.

 

"V letošní zimní sezoně se jedná o první případ takto poškozených vozidel. Upozorňujeme řidiče, aby si v tomto období dávali pozor, kam vozidla parkují," nabádá Sochorová.

 

Policie varuje i řidiče kamionů a dodávek, aby nezapomínali na povinnost očistit střechy. Padající led může ohrozit řidiče jedoucí za nimi.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty