TNBiz (TN.cz)
Auto Moto  |  13.12.2018 21:36:24

Problémy na D1 trvaly tři dny, řidiči na dálnici přečkali i noc


Provoz na D1 komplikovaly kolony i třetí den. Průjezdnost dálnice si ve středu vyzkoušel i štáb TV Nova. Kolony měly i třicet kilometrů a štáb se kvůli dlouhému stání nakonec otočil, spoustu lidí ale muselo přečkat na dálnici mrazivou noc.

Štáb TV Nova vyrazil na cestu ve čtvrt na pět odpoledne. Hned u Prahy po sněhu nebylo ani památky, to se ale velmi rychle změnilo.

Sníh se začal objevovat už na 16. kilometru, problémy ale byly mnohem dále. Na 73. kilometru už štáb narazil na první stojící auta. Lidé dokonce vystupovali z aut, aby se podívali, co se děje.

Po hodině a půl čekání se štáb nepohnul ani o metr. Až po další hodině, se podařilo ujet 300 metrů. U Hořic nakonec štáb sjel z dálnice. Auta se v téměř třicetikilometrové koloně nepohybovala. Někteří řidiči museli na D1 strávit celou noc.

"Já jsem se právě vrátila domů po noci, kterou jsem nechtěně strávila v autě čekáním, neuvízla jsem ale na dálnici, na dálnici uvízl můj syn, který se vracel s pelhřimovským gymnáziem z divadelního představení z Prahy," popsala maminka chlapce strašlivé čekání.

"Já jsem jela na dálnici D1, jela jsem z Jihlavy do Prahy a hned kousek po nájezdu, asi po dvou kilometrech se začalo stát a asi dvě hodiny jsme buď stála a nebo se posouvala. Za ty dvě hodiny jsem teprve dojela k Humpolci, pořád sněžilo, kolem mě projížděly policejní vozy, bylo vidět, že se to řeší," sdělila Barbora Straková.

Nasazeno do akce bylo na Vysočině přes 450 profesionálních i dobrovolných hasičů. Silničáře se sypači doprovázeli policisté. Posolené úseky ale prý po 20 minutách začaly znovu klouzat. Podle policie nastaly extrémní klimatické podmínky.


TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688