TNBiz (TN.cz)
10.12.2018 08:27:27

Počasí: Česko zasáhnou opět mrazy. Bude sněžit, místy se vytvoří i ledovka

V týdnu si hezkého a slunného počasí moc neužijeme. Čekají nás převážně sněhové, ale i dešťové přeháňky. V pondělí se ještě dočkáme teplot kolem 6 °C, poté začnou teploty klesat, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

 

Počasí v  tomto týdnu 

Po příjemnějších teplotách, kterých jsme si mohli minulý týden užívat, se znovu ochladí. V pondělí se budou ještě nejvyšší teploty pohybovat od 2 do 6 °C, v 1000 m na horách kolem -3 °C. Na většině území sněhové přeháňky, pod 400 metrů spíše dešťové. Na horách by se mohly začít tvořit sněhové jazyky.

V úterý bude zataženo, nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, nejnižší noční 3 až -1 °C. V nížinách se bude střídat déšť se sněhem, na horách pak mohou lidé očekávat vydatnější sněhové srážky a tvorbu sněhových jazyků.

Středa bude opět zatažená se sněhovými přeháňkami, které během dne ubydou. Teploty oproti předchozím dnům začnou klesat, dočkáme se i mrazivého počasí. Nejnižší noční teploty 1 až -3 °C, nejvyšší denní -1 až 3 °C. Na některých místech se může tvořit náledí.

 

 

Ve čtvrtek bude oblačno, na horách na severu a severovýchodě místy sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, nejvyšší denní -3 až 1 °C.

I v pátek očekávají meteorologové zataženo až oblačno, místy sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při sněhové pokrývce ojediněle kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až 1 °C.

 

Počasí o víkendu 

Ani o víkendu se nedočkáme pěkného počasí. Bude opět zataženo až oblačno, na většině území sněžení. V nížinách sníh vystřídají dešťové přeháňky. Na některých místech mohou být srážky i mrznoucí. Nejnižší noční teploty zpočátku -2 až -7 °C, postupně 1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -4 až 1 °C, postupně -1 až 4 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty