TNBiz (TN.cz)
03.12.2018 10:00:59

Předpověď počasí: Oteplí se, pak začne sněžit. Zataženo bude celý týden

Ledovka a mrznoucí déšť potrápí Česko i v nadcházejícím týdnu. Obloha zůstane až do víkendu zatažená, ani poté se ale nevyjasní. Na horách může sněžit, v nížinách bude spíše pršet.

A jak to vypadalo v minulém týdnu s ledovkou?

Na začátku týdne se krátce oteplí, v pondělí by měla rtuť teploměru vystoupat až na 11 stupňů. Postupně se bude znovu ochlazovat, teploty spadnou především na východě na nulu. O víkendu pak počasí ovlivní tlaková níže, poté k nám začne proudit studený vzduch.

ČHMÚ: "Západ je dnes ráno o 10 °C teplejší než některá místa na východě."

 

Počasí v tomto týdnu 

V pondělí bude zataženo až oblačno. Především na Českomoravské vrchovině a na Moravě může řidiče potrápit ledovka a mrznoucí déšť. Denní teploty se budou pohybovat mezi 7 až 11 °C, na Moravě a severovýchodě Čech mezi 2 a 6 °C.

 

Také v úterý zůstane obloha zatažená, místy se objeví déšť nebo přeháňky. V polohách nad 800 metrů budou srážky smíšené nebo sněhové. K večeru bude oblačnosti ubývat. Noční teploty klesnou na 8 až 4 °C, na Moravě 5 až 1 °C. Ty denní vystoupají na 6 až 10 °C.

Ve středu bude zpočátku polojasno, ráno se může objevit mrznoucí mlha. Postupně bude oblačnosti přibývat, místy bude pršet a na severovýchodě by mohlo i sněžit. V noci a ráno se může znovu tvořit ledovka. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, nejvyšší denní 1 až 5 °C.

Na čtvrtek předpověď hlásí zataženo, zpočátku s deštěm nebo přeháňkami. Zejména na Moravě a ve Slezsku by mělo sněžit. Teploty v noci klesnou na 4 až 0 °C, přes den se dostanou na 1 až 5 °C, v jihozápadní polovině Čech na 5 až 9 °C.

I v pátek očekávají meteorologové zataženo, občas s deštěm. V noci teploty spadnou na 6 až 2 °C, na severovýchodě Čech a na Moravě a ve Slezsku +2 až -2 °C. Přes den teploměr ukáže 6 až 10 °C.

 

Počasí o víkendu 

Také o víkendu bude obloha zatažená a bude pršet, případně se objeví přeháňky. Na horách a postupně i v nižších polohách by mělo sněžit. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, postupně +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, postupně 0 až 4 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty