TNBiz (TN.cz)
01.12.2018 17:25:56

Počasí: Česko zasypal sníh, riziko vzniku ledovky se přesune na východ.

Česko se s příchodem prosince dočkalo pořádného přívalu sněhu. Sníh měl podle pokrýt až 60 procent povrchu České republiky. Napadlo také u vás?

Velká část Česka se dnes probudila do bílého rána. Sníh napadl i ve městech, včetně Prahy. V kombinaci s ledovkou na západě Čech způsobil výrazné komplikace v dopravěvíce o nich čtěte zde.

"Tak sníh leží, nebo ještě ráno ležel na více jak 60 % našeho území. Ale v dalších hodinách se bude v Čechách více oteplovat a tak sníh bude minulostí,“ píše na svém profilu na facebooku portál Meteo Včasné varování. Více v článku Správu nad počasím převezme oceán, prudce se oteplí.

Zasněžená Praha

Podle předpovědi na portálu Českého hydrometeorologického ústavu by ojediněle mohlo sněžit i v průběhu dne ještě na Moravě a ve Slezsku. Riziko vzniku ledovky se bude v nejbližších dnech zvolna přesouvat na východ republiky.

Teploty by se v celé republice měly držet kolem nuly, jak v sobotu, tak i v noci neděli, kdy budou ale častěji klesat do mínusu. V neděli pak má být zataženo až oblačno, ojediněle slabé sněžení nebo mrznoucí mrholení. Odpoledne od západu přijde občas déšť, později na severovýchodě Čech,

na Českomoravské vrchovině a na Moravě může sněžit sněžení nebo padat mrznoucí déšť a tvořit se ledovka. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybova mezi 3 až 8 °C.

 

Radost mají provozovatelé skiareálů, kterým sněhová nadílka pomůže odstartovat sezonu. Tento víkend už se na některých místech lyžuje. V provozu je Černá hora v Krkonoších, Malá Úpa, Stupava, Klínovec a Branná. Zatím nejezdí celé areály, ale jen některé sjezdovky, nebo jejich části.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty