TNBiz (TN.cz)
Investice  |  19.11.2018 10:17:34

Matka Andreje Babiše mladšího exkluzivně promluvila pro TV Nova


První žena Andreje Babiše poslala ze švýcarské Ženevy exkluzivně prostřednictvím televize Nova nové prohlášení. "Jako matka Andreje Babiše mladšího cítím zásadní povinnost vyjádřit se ke skandálnímu útoku proti soukromí mého syna a mě,“ začíná své prohlášení Beata Babišová. Reaguje tak na nový vývoj v kauze údajného dotačního podvodu kolem farmy Čapí hnízdo.

Televize Nova přinese exkluzivně nové svědectví v kauze údajného únosu syna premiéra Andreje Babiše mladšího na Krym. Matka Andreje Babiše mladšího Beata Babišová otevřeně promluvila také o návštěvě novinářů u nich doma.

Nové informace v případu Čapí hnízdo vyvolaly velkou vlnu reakcí na politické scéně a na následně i v ulicích českých měst při oslavách výročí 17. listopadu. Syn premiéra Andrej Babiš mladší, který trpí duševní nemocí, řekl reportérům portálu Seznam zprávy při rozhovoru natočeném skrytou kamerou, že byl proti své vůli odvezen na Ruskem okupovaný Krym. Babiš mladší v rozhovoru také řekl, že jeho otec chtěl, "aby zmizel“ a že podepsal nějaké papíry v souvislosti s Čapím hnízdem.

Andrej Babiš mladší hraje důležitou roli v kauze Čapí hnízdo a podle posledních informací ještě nebyl vyslechnut policií. Vyjádření Babiše juniora mnoho lidí šokovalo a výsledkem je páteční schůze Poslanecké sněmovny, na které se bude hlasovat o nedůvěře vládě.

 

První manželka Andreje Babiše teď promluvila právě v reakci na nový vývoj v kauze Čapí hnízdo. Beata Babišová žije se synem premiéra Andrejem Babišem mladším ve švýcarské Ženevě. Andrej Babiš mladší trpí podle svého otce schizofrenií. "Pokud někdo přijde do bytu a zneužije člověka, který má schizofrenii… Nastudujte si, co to je schizofrenie,“ reagoval na výroky svého syna a způsob pořízení rozhovoru Andrej Babiš. Také vyloučil, že by jeho syn byl na Krym unesen. "Zneužili ho,“ řekl premiér na adresu novinářů, kteří rozhovor skrytou kamerou pořídili.

 

Na Krym Babiše mladšího odvezl muž jménem Petr Protopopov, který má údajně pracovat v Agrofertu jako řidič. Manželka Protopopova Dita byla zvolena zastupitelkou na Praze 8 za hnutí ANO, ale mandát po odvysílání rozhovoru s Babišem mladším složila. Také je podle reportérů Seznamu ošetřující lékařkou Andreje Babiše mladšího a autorkou zprávy, která nedovoluje Babišovi mladšímu kvůli jeho zdravotnímu stavu vypovídat v případu Čapí hnízdo.

Premiér Andrej Babiš je trestně stíhaný kvůli podezřelým dotacím na farmu Čapí hnízdo. Společnost byla podle obvinění účelově přepsána mimo majetkové struktury Agrofertu, aby splňovala podmínky pro získání dotace z Evropské unie. Po vyčerpání 50 milionů z evropských fondů měla být firma převedena zpět do majetkových struktur Agrofertu. V době čerpání dotací bylo Čapí hnízdo přepsáno na Babišovy děti Andreje a Adrianu, a bratra Babišovy druhé manželky Moniky Martina Herodese. Ti všichni, včetně Babišovy manželky Moniky, jsou kvůli kauze trestně stíháni.

 



TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688