TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  15.11.2018 08:40:51

Údajný únosce Babiše mladšího řekl, co dělali na Krymu

Kauza kolem syna Andreje Babiše nabírá na obrátkách, muž, kterého Babiš mladší označil za svého únosce, poskytl deníku Právo rozhovor, na kterém vysvětluje svou verzi celého případu. Podle jeho slov Petr Protopopov dělal Babišovi mladšímu osobního asistenta, na Ukrajinu podle něj jeli dobrovolně.

Premiér Andrej Babiš na středeční tiskové konferenci v reakci na reportáž portálu Seznam uveřejnil, že jeho syn trpí schizofrenií a nyní žije s matkou ve Švýcarsku. Nemoc podle Protopopova propukla naplno 17. července 2015, kdy ho policie zajistila v autě na dálnici D1, uvádí deník Právo.

Podle rozhovoru si měl Andrej Babiš mladší myslet, že má v autě bombu a s policií následně nespolupracoval a měl být agresivní. Verze Babiše mladšího má být taková, že policii řekl, že je George Clooney a následně byl odvezen.

Protopopov v rozhovoru pro Právo uvedl, že ho poté převezli na psychiatrii, kde ten den měla shodou okolností službu jeho žena, která ho dostala na starost, v tu dobu měl začít jeho bližší vztah s Andrejem Babišem mladším v roli opatrovníka.

"Šlo vlastně o podporu, o dohled nad Andym a o trávení společného času. Nebylo to zdravotního rázu, ale spíš šlo o to ráno Andyho vytáhnout z postele, dojít s ním k lékaři nebo na úřad a zaměstnat ho přes den. Dělal jsem práci, řekněme, asistenta," uvádí Právo v rozhovoru.

Nejprve měl Protopopov dělat práci zadarmo, potom ale měli oba společně nastoupit do Agrofertu, kde měli pracovat jako kurýři. S Andrejem Babišem mladším si byli podle jeho slov blízcí, kvůli nemoci se o něj ale musel starat, Babiš mladší si podle jeho slov nedělá moc starosti s některými všedními úkony.

Nemoc si Andrej Babiš mladší podle Protopopova neuvědomuje, má silné i slabé chvilky, zapojování do každodenního života mu ale mělo pomáhat.

Pak kvůli tlaku zejména kvůli kauze Čapí hnízdo, kdy novináři čekali na vyjádření, se rozhodl Protopopov odcestovat, Rusko vybral kvůli schopnosti se domluvit, což by mu prý jinde dělalo problém.

Do Česka se z Ruska měli vrátit kvůli vízům, pak cestovali zpět. V Jaltě se měl Andrej Babiš mladší seznámit se slečnou, se kterou ho seznámil sám Protopopov na doporučení přítele. S tou ho pak měl Protopopov po 14 dnech nechat a odcestovat zpátky do Česka.

Andreji Babišovi mladšímu mělo opět vypršet vízum a zmíněná slečna se měla vrátit domů na východ Ukrajiny. Andrej Babiš mladší měl chtít jen za ní a oba se tak podle rozhovoru vydali autem do města Krivoj Rog.

Tam se měl stav Andreje Babiše mladšího zhoršit a Protopopov ho na východní Ukrajině nechal ve společnosti uvedené slečny. Odtud měl podle Protopopova přijít email o údajném únosu. Následně měl Protopopov Andreje Babiše mladšího odvézt přes Vídeň do Bratislavy, tam se měl ale Babiš mladší zamknout v pokoji a Protopopov odjel sám, to bylo 13. ledna 2018.

O cestách měli vědět všichni včetně premiéra Andreje Babiše, paní Babišové se pravidelně měli hlásit.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688