Vyzkoušejte si dům než ho koupíte, otestujte spaní i technologie

Jana Brožková, 13.11.2018
Rádi byste si před koupí domu vyzkoušeli, jak se vám v něm bude spát a jak se tu budete cítit? Nekupujte zajíce v pytli a otestujte si nový domov ještě před tím, než ho koupíte.

Koupě domu představuje téměř vždy jednu z největších investicí, kterou v životě uděláme. Za své peníze chceme to nejlepší a není proto divu, že si vše důkladně prověřujeme. „Pokud si dům nestavíte sami, nemáte de facto žádnou možnost otestovat, jak se zde budete cítit. I když absolvujete řadu prohlídek stavby i okolí a promluvíte se sousedy, nikdy nemůžete vědět, s jakým pocitem se v něm ráno budete probouzet,“ říká Ivor Ševčík, předseda představenstva All Inclusive Development.

Zapůjčením domu se můžeme vyhnout řadě nepříjemností

První nemovitostí, které se nová služba zapůjčení týká, jsou například pasivní rodinné domy Alea v Říčanech u Brna. Tyto domy mají v porovnání s podobnými stavbami zhruba třetinovou spotřebu energie. „Jak se doma cítíte, je pro pohodu v životě naprosto klíčové. Tady si budete moci vyzkoušet technologie, kterými je dům doslova prošpikován a se kterými se není možné jen tak setkat. Vůbec se tu nevětrá okny, ale prostřednictvím tiché rekuperace, ohřev vody zajišťuje fotovoltaika, elektrické podlahové vytápění je s programováním, led osvětlení má téměř nulovou spotřebu,“ říká Ivor Ševčík.

Nový domov nás může překvapit řadou pozitivních, ale i negativních projevů vnějšího i vnitřního prostředí. „Zapůjčením domu se můžeme vyhnout řadě nepříjemností, které nás později stojí čas, energii a peníze,“ uzavírá Ivor Ševčík.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba