TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  13.11.2018 10:56:06

"Jak můžeš usnout, Andreji?" ptá se Kalousek. Takhle reagují další


Zástupci politických stran se postupně vyjádří k údajnému únosu premiérova syna. Andrej Babiš zjištění reportérů Televize Seznam odmítl s tím, že jeho syn je psychicky nemocný. Někteří politici už ale volají po hlasování o nedůvěře vládě a Babišově rezignaci.

Babišův syn portálu Seznam Zprávy řekl, že jeho otec chtěl, aby kvůli kauze Čapí hnízdo zmizel z Česka. Jeho spolupracovníci měli Babiše juniora odvézt na Krym, kde ho údajně drželi. Podle premiéra odjel jeho syn dobrovolně, nikdo ho neunesl.

 

Politici už se ale do Babiše ostře pustili. Vyjádřit by se měly postupně všechny strany po zasedání poslaneckých klubů a předtím, než začne schůze Sněmovny. Očekává se, že i na ní budou poslanci řešit především tvrzení Televize Seznam.

 

Brífinky zástupců politických stran můžete sledovat v přímém přenosu na TN.cz od 11:00.

 

Především opoziční politici nešetří kritikou a naznačují také konec Babiše v politice. "Únos vlastního syna kvůli stíhání v kauze Čapí hnízdo? To je naprosto šílené zjištění a jsem velmi zvědav na vyjádření premiéra. Myslím, že tohle bude směřovat k hlasování o vyslovení nedůvěry vládě," napsal poslanec TOP 09 Dominik Feri.

 

 

 

Také ČSSD bude podle místopředsedy strany Martina Netolického probírat vyjádření Babišova syna. "Jsem v šoku, protože bych neočekával, že se může situace vyvinout tímto směrem," řekl ČTK. Považuje za povinnost ČSSD, která je koaličním partnerem ANO ve vládě, žádat naprosto otevřené vysvětlení. Pokud by se podle něj potvrdila byť jen polovina informací z reportáže, mohla by se situace v Česku podobat mečiarismu.

 

Podle předsedy Pirátů Ivana Bartoše se snaží Babiš zachránit rozpadající se hrad z kostek. "Doufám, že se k tomu postaví čelem. (...) Jak daleko (hluboko) se můžeme jako ČR dostat, když se bude premiér Babiš zaštitovat svou funkcí, kdy může celá ČR i v evropském kontextu hrát roli figurky na jeho ekonomicko-mocenské šachovnici a bohužel i jako štít čistě jeho osoby před právem," uvedl Bartoš.

 

Místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek se na twitteru podivil nad tím, jak mohou být novináři v hledání lidí úspěšnější než policisté. "Budu požadovat svolání bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny za účasti šéfů policie a tajných služeb, aby podaly vysvětlení k celé této záležitosti," napsal.

 

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se nebál použít silnější slova. "(Politiku) by neměli provozovat čistokrevní gangsteři. Jak můžeš, Andreji Babiši, vůbec usnout, když jsi křivě přísahal na zdraví svých dětí, zatáhl jsi je do kriminálních rizik a tohle s nimi provádíš, abys to ututlal?" ptá se Kalousek.

 

Předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík zase na twitteru vtipkuje. Sdílel fotografii předvolebního billboardu hnutí ANO, na které je vedle Babiše a Martina Stropnického heslo "Aby se za nás děti nestyděly". "Z takových rodičů musí být děti doslova unešené," připsal Gazdík.

 

 

K celé kauze už se vyjádřil také premiér Babiš. "Můj syn je psychicky nemocný. Bere léky, musí být pod dohledem a žije s matkou ve Švýcarsku. Moje dcera trpí bipolární chorobou. Mého syna nikdo neunesl, z České republiky odjel dobrovolně. Tuto věc prošetřovala policie a sama došla k závěru, že se únos nikdy nestal," napsal na facebook.

 

 

Babiš mladší také uvedl, že k farmě Čapí hnízdo, kvůli níž čelí jak on, tak premiér obvinění z dotačního podvodu, podepisoval nějaké dokumenty, ale prý nevěděl, co podepisuje.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688