TNBiz (TN.cz)
Investice  |  11.11.2018 09:23:18

Přísnější bezpečnostní opatření? Zásilky na poště stejně mizí

Pokud chcete poslat někomu cennosti, využijte službu Cenné psaní, radí Česká pošta. Na zásilku se vztahují přísnější bezpečnostní pravidla. Ale ani tak se kolikrát nedostane tam, kam má, jak redakci TN.cz popisují čtenáři.

“Před čtrnácti dny jsme cenným psaním posílaly ty nové dvacetikoruny kolegyni do kanceláře v Praze, ve které je od osmi hodin ráno. Přišla informace, že adresát nebyl zastižen, přitom kolegyni nikdo nekontaktoval,“ popsala Zuzana Dostálová z Ostravy.


Když po tom začaly ženy pátrat, bylo jim prý řečené, že by zásilka měla být v trezoru, ale není k nalezení a že ji na poště hledají. “Přijde mi to docela děsivé, když vezmu, že takto posílá naše firma pasy klientů k vyřízení víz,“ doplnila Dostálová.

.
Již dříve jsme psali o rodině Mantlových, která poslala cenným psaním synovi do zahraničí 140 tisíc korun ve dvou různých obálkách. Zásilka nepřišla, jak měla, a rodina již déle než rok řeší reklamaci. Právník, který jim měl pomoci situaci vyřešit, je vyšel na dalších 15 tisíc korun.


Problém přitom spočívá jenom v tom, že při reklamaci uvedli chybně přesné počty bankovek, které vložili do obálky. Hmotnost zásilky zvážená poštou tak neodpovídala údajům poskytnutými Mantlovými. Tím pádem pošta případ dále řeší a peníze odmítá vydat. Mantlovým vrátí zatím pouze poštovné, tedy celkem 676 korun.


Podle dřívějšího vyjádření České pošty putují Cenná psaní k adresátům ve speciálním obalu a za zvýšených bezpečnostních opatření. Pošta za obsah ručí až do výše jednoho milionu korun. Pokud se lidé setkají s problémem s doručením, měli by věc co nejdříve reklamovat.


“Prostřednictvím Cenného psaní je možné zasílat peníze, drahé kovy a kameny a výrobky z nich, šperky a obdobně cenné věci, cenné papíry, platební karty a poukázky na odběr zboží nebo služeb. Česká pošta u této služby nabízí stoprocentní garanci za obsah zásilky od podání až po dodání,“ sdělil mluvčí pošty Ivo Vysoudil.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Vydaná opatření a zpravodajství


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688