OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  13.11.2018 19:10:28

Překvapení: Třetina německých pojišťoven nenabízí žádnou aplikaci

Digitální transformace je mezi německými pojistiteli a nemocničními pokladnami v plném proudu, nicméně stále je ještě velký prostor pro zrychlení. Dokládá to analýza specialistů na chytré aplikace ze společnosti Neofonie Mobile. Tato berlínská agentura obeslala 217 německých pojišťoven a zkoumala jejich digitální nabídku pro koncová mobilní zařízení.

Suma sumárum: v celkové množině 200 sledovaných společností mezi pojišťovnami a nemocničními pokladnami bylo napočítáno 320 aplikací. Velcí pojišťovací hráči, jako jsou ADAC, AOK, Generali nebo Allianz, nabízí svým zákazníkům hned několik aplikací. Někdy dokonce více než 10. Ale bezmála třetina podchycených firem (přesně 84) naopak nemá pro své klienty aplikaci žádnou.

U 20 pojišťoven s nevyššími obraty pojistného je obraz skutečnosti jiný: zatímco v roce 2014 disponovalo pomocnou chytrou aplikací 60 % z nich, mezitím tento podíl vzrostl o více než polovinu. Z toho vyplývá, že 95 % větších pojišťovenNěmecku disponuje chytrou aplikací pro zákazníky. Vzrostl i počet institucí, které mají responzivní webové stránky, upravené i pro mobilní zařízení, i když tady nebyl rozvoj tak výrazný: z původních 65 % v roce 2014 na nynějších 70 %. Je už opravdu málo společností, které by nenabízely ani responzivní web, ani aplikaci pro mobilní zařízení.

Nemocniční pokladny jsou napřed

Podle zjištění agentury Neofonie Mobile jsou nemocniční pokladny (soukromé zdravotní pojišťovny) průkopníky tohoto trendu. Už v roce 2014 měla naprostá většina největších z nich (81 %) aplikaci, kde ukazovaly přehled nabídky svých služeb. O čtyři roky později vzrostl tento podíl na 90 %. Také z pohledu uživatelsky přívětivého responzivního webu je znát lehký pozitivní trend.

roce 2014 měly responzivní webové stránky tři čtvrtiny zdravotních pojišťoven, a mezitím jich přibylo ještě dalších 10 %. Už při první analýze disponovala bezmála polovina nemocničních pokladen uceleným zákaznickým portálem nebo internetovou klientskou zónou. Letos už to byly dokonce dvě třetiny společností podnikajících na poli zdravotního pojištění.

Svět aplikací je různorodý

Většina zkoumaných aplikací pojišťoven může být roztříděna podle servisu a funkcí. Zejména u velkých pojišťoven nabývá na významu stále víc digitální klientská zóna jako uzavřená ucelená servisní aplikace pro zákazníky. V roce 2014 se takovým počinem mohla pyšnit vlastně jen jediná pojišťovna (Deutsche Krankenversicherung AG, krátce DKV). Za uplynulé 4 roky se mohou na službu tohoto druhu spolehnout už zákazníci téměř poloviny velkých pojišťoven, kteří mohou touto formou komunikovat a vyřizovat své záležitosti.

Aplikace v oblasti automobilového pojištění zahrnují funkce jako je nouzový volací systém při nehodě, mobilní přenos škodních hlášení nebo přivolání pomoci při poruše auta s určením místa defektu pomocí GPS. Tyto funkce jsou už dnes „povinnou výbavou“ takových aplikací. Na poli lifestyle a zdraví slouží klientům aplikace jako zaslání elektronických účtů, hlášení pojistné události (onemocnění, úraz), nabídky s programy na zlepšení kondice nebo tréninkové cykly, tipy pro správnou výživu a bonusové věrnostní systémy.

Zdroj: be.invalue.de

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 12:31  Kdo se stal novým generálním ředitelem společnosti Credendo? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St   6:00  Účinek vyšších úrokových sazeb na pojištění OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Út 15:00  Změna ve vedení skupiny Swiss Re OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688