TNBiz (TN.cz)
Investice  |  05.11.2018 10:35:39

Pošta zase před Vánoci nemá lidi. Některé dárky nestihne doručit


Vánoce se blíží a Česká pošta i soukromé doručovací společnosti se připravují na největší nápor v roce. Problémem ale je, že jim chybí tisíce brigádníků, kteří momentálně na trhu prostě nejsou. Pokud se tedy situace nezmění, a my si dárky neobjednáme s dostatečným předstihem, hrozí, že nám vůbec nepřijdou.

Řada lidí nechává nákupy vánočních dárků na poslední chvíli. Jenže se může stát, že jejich blízcí si pod stromečkem nerozbalí nic. Pokud nakupují z ciziny, nemusí pošta ani ostatní firmy totiž zásilku stihnout doručit včas.

 

Pošta se snaží posilovat služby, ale sehnat lidi je problém. "Brigádníků bychom potřebovali v předvánočním provozu zhruba pět tisíc, díky náborové kampani se nám podařilo získat zhruba polovinu," uvedl mluvčí České pošty Ivo Vysoudil.

 

Také soukromé společnosti hledají tisíce pomocníků. Rada je jednoduchá - dárky byste měli objednávat s dostatečným časovým předstihem.

 

"Doporučujeme samozřejmě, aby zákazníci si objednávali zboží co nejdřív. Na předvánoční sezónu se připravujeme celý rok a letos budeme přijímat více než 2500 sezónních pracovníků, přijímáme tolik pracovníků, abychom se ujistili, že zákazníci budou mít pod stromečkem dárky včas," ujistila PR manažerka Amazonu Miroslava Jozová.

 

 

 

Lidé čím dál tím více nakupují zboží ze zahraničí, například na Letišti Václava Havla stále častěji přistávají letadla z Číny. "Letadel pro cestující z Číny, které jsou následně doplňovány nákladem na letiště Praha, přibývá. Například za období leden až září letošního roku jich ve srovnání se stejným obdobím loňského roku přibylo o sedm procent," sdělil mluvčí letiště Roman Pacvoň.

 

V průběhu letošního roku už z Pekingu a dalších čínských měst přiletělo přes 350 letadel, která přivezla jak pasažéry, tak i zboží. Loni do Prahy letadla přepravila ze zahraničí přes 125 tisíc tun nákladu.

 

Když si ale objednáte zboží například právě z Číny, musíte počítat s tím, že u některých balíčků zaplatíte navíc ještě clo a DPH. Zboží se tak může nečekaně dost prodražit.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688