kryptomonitor.cz (Kryptomonitor)
Investice  |  31.10.2018 08:51:11

RICO namísto ICO: Vývojář navrhuje pro investory bezpečnější variantu


Autor standardu ERC-20 sítě Ethereum, tedy kódu, který je v pozadí většiny ICO, navrhuje nový přístup, který by učinil tyto tzv. primární nabídky virtuálních mincí pro budoucí investory bezpečnější. Vývojář Fabian Vogelsteller hovořil o novém pojetí ICO v úterý na konferenci Devcon4, která se koná v Praze ve dnech 30. října až 2. listopadu. Jedná se o čtvrtý ročník konference vývojářů Etherea.

Vogelsteller navrhl zavedení „reverzibilních ICO“ neboli RICO, která by umožňovala investorům do tokenů vzít si své finanční prostředky zpět, a to v kterékoli fázi trvání projektu. Jeho koncept speciálně zahrnuje vytvoření účelového smart kontraktu, který by umožnil investorům „odvolat svůj finanční závazek.“

„Jste tak schopni vzít si své finanční prostředky zpět v kterémkoli časovém okamžiku a provedete to jednoduše tím, že zašlete své tokeny zpět,“ popsal Vogelsteller posluchačům. Poté, co bude ether vrácen, ostatní investoři si ho mohou koupit. Jelikož toto pravděpodobně povede k fluktuacím hodnoty projektu, startupy budou navíc potřebovat nějaké „základní financování“ od soukromých investorů stojících mimo ICO, popsal Vogelsteller.

Podle něj tato metoda „činí podvody nepravděpodobnými.“ Vzhledem k tomu, že investoři tak mohou své finanční prostředky kdykoliv stáhnout, startupy provádějící ICO jsou tak více motivovány k tomu, aby plnily své sliby. Navíc to „umožňuje projektům selhávat přirozeně,“ bez rizika, že investoři do tokenů přijdou o své finanční prostředky, když se projekt zhroutí.

Vogelsteller také uvedl, že mnohé z firem, které se zabývají prodejem tokenů, se odklání od původní vize decentralizace. Tím, jak jsou zaplaveny velkým množstvím kapitálu již od počátečních stádií projektu, podporuje je to spíše v nákupu drahých aut než v dělání něčeho užitečného. Kvůli své roli, kterou sehrál v boomu ICO projektů jako autor standardu ERC-20, se Vogelsteller cítí být „povinen přijít s něčím lepším.“ Prvním krokem pro jím navržené RICO bude otestovat kód v praxi. Tuto novou metodu chce vyzkoušet na svém vlastním startupu Lukso.

The post RICO namísto ICO: Vývojář navrhuje pro investory bezpečnější variantu appeared first on Kryptomonitor.cz.

Kryptomonitor

Kryptomonitor je informační web o kryptoměnách, který cílí nejen na investory a obchodníky s kryptoměnami, ale také zájemce z řad široké veřejnosti, kteří chtějí sledovat nejnovější vývoj v této oblasti.

Publikuje jak vlastní články, analýzy a rozhovory, tak i krátké denní zprávy, které přinášejí stručné aktuální informace o všem, co hýbe světem kryptoměn.

Více na: www.kryptomonitor.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688