Silvia Holá (xPartners)
Okénko investora  |  26.10.2018 17:01:08

Twitter stále profituje i přes pokles počtu uživatelů

 

Ve čtvrtém čtvrtletí za sebou Twitter potvrzuje svou schopnost vytvářet zisk. Stránka mikroblogingu zaznamenala v tomto období čistý zisk ve výši 789 milionů USD díky zvýšení prodeje reklamy. Naproti tomu sociální síť v USA čelí poklesu počtu uživatelů už  druhý po sobě jdoucí kvartál.

Twitter zůstává v zelených číslech. Společnost překročila ve třetím čtvrtletí očekávání investorů s obratem 758 milionů USD (+ 29 % meziročně) ve sledovaném období, a to navzdory poklesu počtu uživatelů. Americká sociální síť těží z vyšších reklamních tržeb (650 milionů USD) prostřednictvím vysílání veřejných programů například zábavné Live Nation programy a sportovní jako Major League Baseball a Major League Soccer. V důsledku toho skupina zaznamenala čistý zisk ve výši 789 milionů USD.

Cena akcií společnosti se včera 25. října vyšplhala o více než 15 % na 32,72 USD v obchodování před otevřením Newyorské burzy cenných papírů. Stále však je v poklesu oproti maximům ze začátku července kdy dosahovala cena akce úroveň 46,65 USD.

Pokles počtu uživatelů pokračuje již druhé čtvrtletí po sobě a Twitter si nárokuje 326 milionů aktivních uživatelů měsíčně, což je o 9 milionů více než v předchozím čtvrtletí. Tento pokles se připisuje GDPR (Obecné nařízení o ochraně údajů), které vstoupilo v platnost v květnu. Twitter také zdůraznil svou politiku v boji proti falešným účtům, aby se platforma stala „zdravější", například snížením využívání automatizovaných tweets. Webová stránka o mikroblogingu oznámila v červenci pozastavení 70 milionů účtů za období 2 měsíců.

„Dosáhli jsme výrazný pokrok v našem úsilí, aby se Twitter stal zdravějším a abychom z něj udělali cennou službu v každodenním používání, "uvedl ve svém prohlášení ředitel společnosti Jack Dorsey. Zaroveň vyzvihuje fakt, že se zvýšila jejich schopnost detekce a odstranění falešných účtů, které spadají pod spam nebo jsou při registraci podezřelé.

Twitter, podobně jako jiné platformy USA (Google nebo Facebook), je pravidelně obviňován z politické manipulace a propagandy. Od roku 2016, kdy byla webová stránka mikroblogingu obviněna z toho, že byla použita jako platforma pro zveřejnění dezinformace o volbách v USA, se Twitter pokouší vyčistit falešné účty.

 

Společnost tvrdí, že toto úsilí bude mít v krátkém časovém horizontu negativní vliv na počet uživatelů v rámci měsíce, ale dlouhodobě bude růstovým faktorem.

Zdroj: dailyfx.com

Silvia Holá

Silvia Holá

V oboru finančních trhů působí pět let. Ve společnosti Grant Capital připravovala pravidelné analýzy vývoje cen finančních instrumentů a fundamentální výhledy trhů, pak pracovala ve společnosti WBP Online. Nyní pracuje jako hlavní analytička společnosti xPartners. Věnuje se převážně dění na komoditních trzích a forexu. Zároveň dokončuje studium oboru Finance na Mendelově univerzitě v Brně.



xPartners - Investiční služby

xPartners

Doba je dynamická a nabízí inovativní investiční příležitosti. Proto jsme tu my, mezinárodní společnost poskytující spolehlivé a bezpečné investiční služby po celém světě včetně České republiky - s lokální podporou v rodném jazyce a propracovaným systémem vzdělávání.

Více informací na: https://www.xpartners.com



Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt   9:26  Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje? Mgr. Timur Barotov (BHS)
St 15:53  Válečný scénář: Bude benzín za 45 Kč? Petr Lajsek (Purple Trading)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688