Dálkové destinace táhnou, nejvíce New York a Dubaj

Prodej letenek v České republice během prázdninovým měsíců zpomalil, především kvůli příznivému tuzemskému počasí. S příchodem chladnějšího podnebí však cestující čím dál častěji vyrážejí do dálkových destinací, kde je v některých případech čekají stále letní teploty. Velkým lákadlem jsou i příznivé ceny letenek, častější spoje či nasazení nových letadel.

Od začátku září zaznamenáváme zvýšený zájem o dálkové destinace. Například prodeje letenek do Dubaje u nás meziročně vzrostly o 38 %, do New Yorku dokonce o 67 %. Zatímco do Dubaje cestující táhne především letní počasí, v případě New Yorku se jedná o kombinaci více faktorů. Jedním z nich je bezpochyby cena  letenky z Prahy,“ říká Josef Trejbal, ředitel letenkového portálu Letuška.cz.

Dle prodejů letenek za září je z dálkových destinací největší zájem o již zmiňovanou Dubaj, následně New York, třetí a čtvrté místo obsadily Bangkok a Kapské Město. Zájem je ale i o další americké destinace. „Pátou nejprodávanější destinací je u nás Los Angeles, dále Miami, Denpasar, Colombo, Male a top desítku uzavírá thajský Phuket,“ říká Trejbal.

Na zvyšující se zájem o některé dálkové destinace, reagují letecké společnosti přidáváním nových spojů. V případě New Yorku se jedná o každodenní linku americké společnosti United Airlines. Na lety z Prahy do Newarku bude nasazován Boeing 767-300 s ekonomickou a business třídou. Předpokládá se, že linku zavedenou od června 2019 využije přibližně 43 tisíc cestujících za rok.

Čechy může motivovat k cestování do dálkových destinací i to, že si díky nasazení nových letadel, mohou vychutnat větší pohodlí při dlouhém letu. Například letecká společnost Qatar Airways nasadí od 28. října letošního roku na trase Praha – Dauhá nově Boeing 787-8 s kapacitou 254 cestujících a to 22 v byznys třídě a 232 v ekonomické třídě. Nový typ letadla navýší celkovou kapacitu o 46 %.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky