Patria (Patria Finance)
Investice  |  18.10.2018 08:34:22

CETV překvapila ziskem a krotí dluh. Budoucnost má ještě co nabídnout, tvrdí šéf Del Nin

Aktualizováno

Mediální skupina Central European Media Enterprises (CETV) oznámila za třetí čtvrtletí roku 2018 čistý zisk 68,6 milionu amerických dolarů, čisté tržby 123,5 mil. USD a provozní výkonnost na úrovni OIBDA 33,6 mil. USD. Mediánem odhadů analytiků v anketě agentury Reuters bylo postupně 31,6 mil. USD, 124,2 mil. USD a 29,1 mil. USD.

CETV dosáhla meziročně při neměnném směnném kurzu růstu tržeb o 4 procenta na 123,5 milionu amerických dolarů, při aktuálním kurzu o 3 procenta. Provozní zisk OIBDA je u CETV meziročně vyšší o 36 procent při konstantním a o 34 procent vyšší při aktuálním kurzu.

Za devět měsíců roku 2018 se výnosy CETV při aktuálním směnném kurzu zvýšily o 12 % a při konstantním o 3 % na 422,3 milionu amerických dolarů. Zisk na úrovni OIBDA stoupl stejnou optikou o 23 procent, respektive o 14 procent na 119,9 milionu amerických dolarů. OIBDA marže se zlepšila na 28 z 26 procent.

Tržby z prodeje televizní reklamy za prvních devět měsíců roku stouply o 12 procent při aktuálním a 3 % při konstantním směnném kurzu. Poplatky za distribuci kanálů CETV od provozovatelů kabelových a satelitních platforem a příjmy z předplatného stouply dohormady o 12 procent, respektive 5 procent (aktuální versus neměnný kurz).

"Toto čtvrtletí bylo pro společnost úspěšné téměř ve všech ohledech. Díky vynikajícímu růstu zisku pokračujeme v trendu posledních několika let, což je v tomto odvětví do značné míry nevídané. Zároveň víme, že budoucnost má ještě co nabídnout, neboť očekáváme, že silný růst bude přetrvávat i v nadcházejících letech. Pokrok, kterého jsme dosáhli ve snižování zadluženosti s poměrně nízkými dluhovými náklady, kterých již nyní dosahujeme, by nám měly umožnit v blízké době oddlužení společnosti na odpovídající úroveň a tím mimo jiné poskytnout další příležitosti ke zlepšení výnosu pro akcionáře," uvedl Michael Del Nin, jeden ze dvou generálních ředitelů CETV. Společnost letos do září splatila kolem 300 milionů dolarů dluhu a leverage ratio dostala na úroveň 3,8.

Christoph Mainusch, druhý ze dvou generálních ředitelů, dodal: "Během třetího čtvrtletí jsme zahájili podzimní sezónu ve všech našich zemích a naše stanice dále pokračují v poskytování nejlepšího dosahu pro naše inzerenty na každém trhu. Zároveň se snažíme zefektivnit výdaje, takže díky zvýšeným příjmům a nižším nákladům se v tomto čtvrtletí ukazatel OIBDA téměř zdvojnásobil na Slovensku a v Bulharsku. Televizní sledovanost v regionu zůstává silná a víme, že role televize je zde nezastupitelná pro svou schopnost přilákat široké publikum."

Spolu s výsledky CETV okomentovala také prodej chorvatských aktivit. Ten byl dle skupiny dokončen. Dříve oznámený prodej aktivit ve Slovinsku do rukou United Group je ještě v procesu jednání a její dokončení dle CETV podléhá několika podmínkám, včetně souhlasu slovinského regulátora.

Skromný počet čtyř analytických doporučení dle dat agentury Bloomberg nyní ukazuje na titulu CETV tři doporučení „koupit“ a jedno doporučení „držet“.

(Zdroj: CETV, Reuters, Bloomberg)



 
 
 
 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688