TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  15.10.2018 17:05:52

Válka v ČSSD: Chovanec chce shodit vládu, Hamáček oponuje


V ČSSD je po volbách pořádně hustá atmosféra. Zatímco předseda strany Jan Hamáček se snaží zůstat optimistou, od jeho stranických kolegů zaznívá ostrá kritika. Do způsobu fungování strany si kopnul i bývalý předseda ČSSD Milan Chovanec na svém facebookovém profilu. A Hamáček si to nenechal líbit!

Dlouhé roky sociální demokraté zaznamenávali ve volbách úspěch, poslední dva roky ale sbírají jednu porážku za druhou. Propadli se jak v parlamentních volbách v roce 2017, tak v letošních senátních i komunálních volbách.

 

Není tedy divu, že uvnitř strany roste napětí. Předseda strany Jan Hamáček prohlásil, že výsledek voleb vnímá jako odražení ode dna. Bývalý předseda strany Milan Chovanec s tím ale rozhodně nesouhlasí. "Není to odražení ode dna. Je to pokračující pád," napsal.

 

Chovanec na svém facebookovém profilu zveřejnil dopis, který měl být původně určen jen pro oči jeho stranických kolegů a ve kterém kritizuje počínání ČSSD ve vládě s ANO. "Člověk si nikde nepřečte nic o programu, který tvrdě prosazujeme. Jen se čas od času v médiích objeví zmínka o tom, jak premiér svého hodného poslíčka-oslíčka hladí po hlavě a chválí," okomentoval Chovanec paktování ČSSD s ANO.

 

Podle něj by ČSSD mělo odejít z vlády do opozice. "Nelze nadále zůstávat nedůstojným fíkovým listem této vlády," napsal.

 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fchovanec.milan%2Fposts%2F2042730689081837&width=500

 

Ihned poté, co Chovanec zveřejnil svou kritiku na facebooku, na něj reagoval dotčený Hamáček, který si to nenechal líbit. "Milan Chovanec nám nenabízí žádný recept. To si vážně myslí, že z vlády odejdeme jen proto, abychom ji vzápětí ve sněmovně tolerovali?" napsal Hamáček na svém facebookovém profilu.

 

 

 

Zároveň Hamáček posměšně připomněl, že Chovanec vedl stranu do parlamentních voleb, které pro ČSSD dopadly fiaskem a poté stranu potopil při stranickém hlasování. "Chovanec se neváhal v přímém přenosu vysmát rozhodnutí našich členů," dodal Hamáček.

 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhamacekjan%2Fposts%2F10156747135256703&width=500

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688