TNBiz (TN.cz)
10.10.2018 21:04:47

Bleskové záplavy v oblíbené destinaci. Auta plavala ulicí, záplavy zabily pět lidí

Pět mrtvých a nejméně patnáct pohřešovaných mají na svědomí ničivé povodně na Mallorce. Podle místních jde o nejhorší potopu, jakou ostrov pamatuje. Místní obyvatele voda uvěznila v domech, záchranu hledali na střechách.

Španělskou Mallorcou se v noci na středu prohnala ničivá bouře, která s sebou přinesla bleskové záplavy. Voda rychle zaplavila ulice a odnášela všechno, co jí stálo v cestě - včetně zaparkovaných aut. Nejhorší je situace ve městě Sant Llorenç des Cardassar na východním pobřeží ostrova. Informuje o tom britský Mirror.

 

Na východě ostrova úřady tady hlásí už pět mrtvých, záchranáři stále pátrají po pohřešovaných, které odřízl silný proud vody. Místní se před vodou schovávali na střechách svých domů, odkud je zachraňovaly helikoptéry.

 

První dvě oběti byli lidé ve věku 71 a 83 let. Jeden z nich byl uvězněn proudem vody v přízemí jeho domu. Tělo druhého našli u cesty vedoucí z města Arta do pobřežního Canyamelu.

 

 

 

Krátce po půlnoci přišla zpráva o třetím mrtvém, smrt čtvrtého člověka potvrdily úřady kolem šesté hodiny ráno. "Jde o ženu, která zůstala uvězněna ve svém domě v Sant Llorenç," uvedly. Vzápětí přišly informace o pátém mrtvém. Mezi oběťmi mají být i dva Britové, které záplavy zastihli v taxíku. Řidiče záchranáři pohřešují.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty