Saxo Bank (home.saxo)
Dluhopisy  |  03.10.2018 14:38:35

Italští populisté nemají v jednání s EU co ztratit

Výnosy italských vládních dluhopisů jsou na nových maximech. Důvodem je tvrdý postoj Evropské unie vůči snaze Itálie zvýšit rozpočtový deficit. Něco se bude muset stát a to již brzy. U eura pravděpodobně uvidíme významné posuny, takže obchodníci, připoutejte se.

 

Hlavním odkazem představitele EU, jako například eurokomisaře pro ekonomiku a finance Pierra Moscoviciho, je požadavek respektovat evropská rozpočtová pravidla. S kritikou se připojili i jiní, například Jean-Claude Juncker.

Italští politici Luigi Di Maio a Matteo Salvini však nemají co ztratit, a proto nechtějí ustoupit. Postoj evropských orgánů nazývají terorismem. Populisté se dalším vyhrocením situace necítí ohroženi. Mohlo by to však vést k předčasným volbám v Itálii, a možná i k tomu, že by se některé plánované vládní programy financovaly paralelní měnou.

Nejasná budoucnost
Otázka tedy zní: Chce Evropská unie riskovat situaci, kdy by v nové italské vládě měli Liga severu a M. Salvini ještě větší mandát než dnes? EU se zjevně spoléhá na to, že dluhopisový trh zkrotí italské politiky prostřednictvím nárůstu výnosů vládních dluhopisů sám. To následně sníží jejich důvěru v očích italské veřejnosti. Jde o příliš riskantní hru.

Z dlouhodobého hlediska je nezbytnou odpovědí na tuto situaci fiskální expanze napříč celou Evropou. Tedy pokud má unie zůstat funkční entitou, která dokáže udržet populisty na uzdě. Musí tomu tedy vždy předcházet nebezpečný růst výnosů dluhopisů, nebo jiný chaos?

Euro dnes čelí oproti americkému dolaru výprodeji. Pravděpodobně se už blížíme k vrcholu. Očekáváme, že pár EUR/USD se nyní delší dobu udrží pod hranicí 1,15. Přinejmenším dokud se představitelé EU a Itálie nedohodnou.



O autorovi:
John Hardy se k Saxo Bank připojil v roce 2002 a vedoucím oddělení forexu se stal v říjnu 2007. Zaměřuje se na strategie a analýzy na měnovém trhu z hlediska fundamentálních ukazatelů, makroekonomických změn a vývoje technických ukazatelů.
Hardy za svou práci získal řadu ocenění a byl uveden jako nejúspěšnější prognostik pro rok 2015 za období 12 měsíců ze 30 pravidelných přispěvatelů týdenní rubriky FX. Jeho sloupek o měnových trzích je často citován a Hardy je pravidelným hostem a komentátorem televizních stanic jako například CNBC a Bloomberg.
Hardyho přístup k obchodování je kombinací vývoje fundamentálních ukazatelů se zaměřením na grafy, které potvrzují tyto fundamentální vyhlídky. Hardy publikuje denní FX Aktuality pro Saxo Bank, nabízí okamžité komentáře týkající se nových opatření centrální banky, makroekonomických trendů a technického vývoje v závislosti na grafech. Pravidelně také přispívá do Čtvrtletních vyhlídek a ročních Šokujících předpovědí Saxo Bank. John Hardy absolvoval Texaskou univerzitu v Austinu s vyznamenáním.

Globální online investiční banka

Skupina Saxo Bank, specialista na multi-asset obchodování a investice, nabízí kompletní sadu obchodních a investičních nástrojů, technologií a strategií. Už téměř 25 let poskytuje jednotlivcům i firmám přístup k profesionálnímu obchodování a investicím prostřednictvím svých technologií a zkušeností. Mnohokrát oceněné obchodovací platformy jsou dostupné ve více než 20 jazycích a jsou využívány více než stovkou finančních institucí na celém světě. Saxo Bank byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a zaměstnává 1500 lidí ve finančních centrech po celém světě, včetně Londýna, Singapuru, Paříže, Curychu, Dubaje a Tokia.

Více informací na:www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Dluhopisy:

Čt 10:39  JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30 Research (J&T BANKA)
Čt   9:00  Státní dluhopisy podle doby splatnosti za únor 2024 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
St   8:58  Neokoukaný tip pro investory do dluhopisů: Skandinávie Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688