TNBiz (TN.cz)
Cestování  |  03.10.2018 11:25:46

Nerizikovější místo pro řidiče v ČR je u Třemošné: 12 nehod za 3 roky

Nejvíce rizikovým místem v Česku je křižovatka u Třemošné na Plzeňsku. V letech 2015 – 2017 se zde odehrálo dvanáct dopravních nehod, které si vyžádaly jeden lidský život a sedm vážně zraněných. Vyplývá to ze statistiky, kterou sestavila pojišťovna Allianz.

Na základě policejní databáze dopravních nehod sestavila pojišťovna přehled nejnehodovějších míst v republice. Žebříček vede nebezpečná křižovatka u obce Třemošná v Plzeňském kraji.

Nehody se obci Třemošná opravdu nevyhýbají. V květnu roku 2015 se zde střetla tři vozidla, na místě bylo několik zraněných, dvě ženy dokonce kriticky. V srpnu 2015 se střetlo nákladní auto s osobním, zraněno bylo několik osob, jedna bohužel následkům poranění podlehla. V listopadu téhož roku nedala řidička přednost autu jedoucímu po hlavní silnici, na místě zemřela. Spolu s řidičkou jeli v autě spolujezdec a dítě, oba vyvázli jen s lehkým zraněním.

Ze stejného důvodu se v dubnu 2016 střetla dvě osobní vozidla, zranili se tři lidé. V prosinci si pak další nehoda dvou aut vyžádala několik raněných, z toho dvě malé děti. Jedno přitom bylo předškolního věku. A v červnu stejného roku zde přišel při nehodě o život teprve devatenáctiletý řidič. Další dva účastníci utrpěli poranění hrudníku, transportovala je do nemocnice letecká záchranná služba. V lednu 2017 se srazila dvacetiletá řidička osobního vozidla s autobusem. Na mokré silnici nezvládla řízení. V červenci 2017 u Třemošné dokonce srazil na přejezdu vlak opilého cyklistu.

Druhým nejhorším úsekem byla zatáčka na silnici I/50 ve Zlínském kraji. V daném období se zde stalo 13 nehod, při kterých zemřel jeden člověk. Pět lidí utrpělo těžká zranění.

Pomyslnou třetí příčku neveselé statistiky obsadily serpentiny v katastru Černé vody v Pardubickém kraji. V jedné ze zatáček na silnici I/11 v okrese Ústí nad Orlicí se událo sedm nehod, které si vyžádaly pět těžkých zranění. Většina nehod se udála ve dne, na vině nebyl ani alkohol.

"Ze 154 zkoumaných vážných dopravních nehod se 49 havárií stalo o víkendu. Ve dvanácti lokalitách se dokonce všechny nebo převážná většina nehod odehrála o víkendu," píše web iDnes.cz. Při pětadvaceti nehodách byl sražen chodec.

V analýze pojišťovny Allianz byly posuzovány dálnice a silnice I. třídy. Výzkum zahrnoval nehody, které se udály za poslední tři roky, tedy v letech 2015-2017. Podmínkou pro zařazení do statistiky bylo, že na dané komunikaci se v tomto období odehrály minimálně dvě na sobě nezávislé vážné dopravní nehody. Mezi tragickými místy nesměla být vzdálenost větší než sto metrů, z toho důvodu se do statistik nedostaly úplně všechny nehody z daných oblastí.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688