Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Investice  |  03.10.2018 10:43:39

BCPP: Petr Koblic zvolen prezidentem FESE


Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha a člen představenstva Wiener Börse, byl dne 2. října 2018 zvolen prezidentem Federace evropských burz cenných papírů (Federation of European Securities Exchanges; FESE) na funkční období tří let. Tuto volbu jednomyslně schválilo valné shromáždění FESE.  

Petr Koblic se ve FESE již řadu let aktivně angažuje, v roce 2016 začal působit v představenstvu a v červnu tohoto roku byl nominován na pozici viceprezidenta.  

„Je pro mne čest být zvolen na pozici prezidenta FESE a zastupovat evropský burzovní sektor, který je nedílnou součástí evropského hospodářství. Vzhledem ke geopolitickým výzvám, jimž čelíme, musíme nyní více než kdy jindy společně pracovat na zlepšování evropských kapitálových trhů, které budou transparentní a efektivní, a zajišťovat financování a řízení rizik evropského hospodářství.

 

Jako zastánce menších a středních burz, zejména v regionech střední a východní Evropy, doufám, že organizaci přispěji svými zkušenostmi s budováním místních ekosystémů. Členství v FESE již dlouho podporuje burzy všech velikostí a já v každém případě zajistím, aby byly v rámci tohoto členství vyslyšeny všechny hlasy,“ říká Petr Koblic.

 

Federace evropských burz cenných papírů (FESE) zastupuje 36 burz v oblasti akcií, dluhopisů, derivátů a komodit prostřednictvím 19 plných členů ze 30 zemí, jakož i 1 přidruženého člena a 1 člena pozorovatele.

 

Na konci července 2018 měli členové FESE na svých trzích kótováno 8.950 společností, z nichž 13 % jsou zahraniční podniky přispívající k evropské integraci a zajišťující široký a likvidní přístup na evropské kapitálové trhy. Mnoho z našich členů také organizuje specializované trhy, které umožňují malým a středním podnikům v celé Evropě přístup na kapitálové trhy; na těchto specializovaných trzích/segmentech v oblasti akcií bylo kótováno 1.350 společností, čímž se rozšiřují možnosti výběru pro investory i emitenty. Prostřednictvím operací na regulovaných trzích a v mnohostranných obchodních systémem členové FESE chtějí podpořit cíl Evropské komise vytvořit unii kapitálových trhů.

 

 

Burza cenných papírů Praha
Jiří Kovařík 

Ředitel odboru externí komunikace

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688