TNBiz (TN.cz)
Ze světa  |  02.10.2018 10:59:22

Jirkovi vlezli do kamionu migranti. Ve Francii dostal 18 měsíců

Český řidič kamionu Jiří Šagan dostal ve Francii nepodmíněný trest 18 měsíců za pašování uprchlíků. I sami migranti přiznali, že do kamionu českého šoféra vlezli bez jeho vědomí. Soud to ale neobměkčilo. V pondělí se v Evropském parlamentu zastal českého řidiče i europoslanec Tomáš Zdechovský.

Českého řidiče odsoudil francouzský soud minulý týden. Vyměřil mu 18měsíční nepodmíněný trest. V pondělí o tom na půdě Evropského parlamentu informoval český europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL/EPP).

"Je to člověk, který 15 let jezdí s kamionem, který v životě neměl žádný problém s policií. Jedná se o bezúhonného občana České republiky žijícího ve Španělsku," řekl o odsouzeném řidiči Zdechovský.

Šagan se s rodinou do Španělska přesunul, protože jezdí pro španělského přepravce. Jeho družka Gábina podle Zdechovského trpí rakovinou a celá rodina je závislá na penězích, které Jiří vydělá.

V červenci do jeho kamionu ve francouzském přístavu Calais vlezla skupina 15 Iráčanů. Policie ale zadržela řidiče a ten si teď od soudu odnesl nepodmíněný trest.

"Nikoho nezajímalo, že byl poškozený zámek od jeho návěsu, že sami migranti potvrdili, že mu tam vlezli bez jeho vědomí a že pan Šagan dělal pravidelně předepsané kontroly. Policie na účtech nenašla žádné podivné transakce a v jeho telefonu ani ve výpisech hovorů neobjevili žádné domlouvání," napsal Zdechovský na facebooku.

Europoslanec Zdechovský hájí českého řidiče:

 

Zdechovský vyzval Evropskou komisi, aby se případem zabývala. "Toto je právní stát? Toto je Evropská unie, za kterou mám bojovat a kterou mám vysvětlovat lidem? Opravdu vám přijde 18 měsíců člověku, který nic neudělal, za spravedlivé a ospravedlnitelné?" ptal se český europoslanec ve Štrasburku zástupkyně Evropské komise. Kvůli odsouzenému řidiči oslovil i francouzského prezidenta Macrona.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688