TNBiz (TN.cz)
30.09.2018 23:20:13

Tajfun Trami drtí Japonsko: 80 zraněných, miliony lidí v ohrožení.

Japonsko muselo o víkendu evakuovat tisíce lidí kvůli tajfunu Trami, dalším třem milionům obyvatel to doporučuje. Jedná se o tajfun druhé kategorie, vítr dosahuje rychlosti přes sto padesát kilometrů za hodinu.

 Vítr je tak silný, že cítím změnu tlaku v uších, přestože jsem v dobře zabarikádovaném tokijském bytu,“ uvedl jeden z obyvatel Tokya na Twitteru.

“Poryvy větru a deště jsou zde hodně hlasité. Nikdy jsem nic takového neslyšel. Jsem velmi rád, že nemusím ven. Doufám, že jsou všichni v bezpečí,“ popsal další obyvatel hlavního města pro Japan Times.

 

Tajfun odřízl tři sta tisíc lidí od elektřiny, stovky vlakových a nejméně 1200 leteckých spojů bylo zrušeno. Mezinárodní letiště v Ósace zasáhly povodně, bude uzavřené minimálně do pondělí.

Zraněno bylo zatím nejméně 80 lidí, podle portálu NHK je pohřešovaná šedesátiletá žena z prefektury Miyazaki, kterou spláchla voda v zavlažovacím kanálu. Většina raněných, celkem 53 lidí, je hlášených z ostrova Okinawa a z kagošimské prefektury na ostrově Kjúšú, které bouře zasáhla již v sobotu.

Další předpověď počasí pro Tokyo počítá s třemi sty milimetry srážek, které na město spadnou v noci z neděle na pondělí.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty