chytryhonza.cz (chytryhonza.cz)
Finanční rady  |  04.09.2018 10:35:45

Jak na povinné ručení online? 10 jednoduchých kroků k němu

Jak jste si zřídili první povinné ručení? Po telefonu s prodejcem nebo přímo s pojišťovnou či jiným poradce? Neobtěžovalo Vás, že jste si nemohli vybrat z více nabídek na trhu? Případně že jste se již po telefonu zavázali k platbě, aniž byste viděli smlouvu a její podmínky?

V dnešní době je přitom řešení o tolik jednodušší, vše se dá vybrat a vyřídit online. Od porovnání až po náhled smlouvy a platbu a to vše díky srovnávači který poskytuje ChytrýHonza.cz. Takže jestli chcete nové povinné ručení , nebo Vás jen zajímá na co vše dosáhnete, případně zda už není čas na změnu povinného ručení – přinášíme Vám návod, jak na to krok za krokem.

 




1)

Základní podmínkou je připojení počítač nebo telefon s připojením k internetu. Dále budete potřebovat malý i velký technický průkaz vozidla, protože budete potřebovat vyplnit: značku vozidla, model vozidla, rok výroby, případně rok uvedení vozidla do provozu, další specifikace motoru a vozu (typ, objem a výkon motoru, pohon – elektro, benzín. nafta). Přijde Vám vyplňování tolika informací jako ztráta času? Zadejte do formuláře pouze 17místný VIN kód neboli ,,rodné číslo auta“ a vše se vyplní samo a automaticky. VIN kód je k nalezení na zadní straně malého technického průkazu.

2)

V dalším kroku budete také potřebovat informaci o tom jak často bouráte. Údaj se vztahuje k Vám jako k řidiči. V tomto kroku si však s ohodnocením nemusíte dělat velké starosti – konkrétní data o kvalit řízení obstarají bonusy.

3)

Nezapomeňte, že ve všech fázích je vám k dispozici online pomoc, která vás celým procesem provede! Nezdráhejte se na ni kdykoliv obrátit.

4)

Zapomněli jste něco? Nevadí i mistr tesař se někdy utne. V levém sloupci můžete kdykoliv doplňovat další informace nebo měnit informace o vozidle. Můžete si také libovolně přidávat i odebírat různá připojištění. Díky tomu můžete sledovat, jak se mění cena a máte tak finální pojištění pod absolutní kontrolou.

5)

V dalším kroku se již dají vyplnit osobní údaje včetně rodného čísla, díky které mu se načtou bonusy z registru řidičů a vy hned vidíte finální ceny povinného ručení na které s Vaším hodnocením dosáhnete. Pokud však do srovnávače nahlížíte jen z informativního zájmu nic vyplňovat nemusíte. Případně osobní údaje můžete vyplnit až v dalším kroku a to, když už Vás zaujme konkrétní nabídka.

6)

Pojďme k samotnému porovnání, u všech dosažitelných nabídek vidíte základní údaje, cenu, hodnocení uživatelů a dostupná připojištění, která jsou součástí produktu. Jejich seznam je poměrně rozsáhlý a u každé nabídky jsou zobrazena prostřednictvím ikon (viz. obrázek níže).

7)

Při otevření jedné konkrétní nabídky se Vám k ní zobrazí další informace. Zde můžete nabídku upravovat. Každopádně pokud byste chtěli sjednat dané povinné ručení tak Vás systém upozorní na informace, co byste měli ještě doplnit. Případně si můžete vybrat dvě tři konkrétní nabídky vybrat a detailněji je porovnat.

8)

V případě, že jste již s konkrétní nabídkou spokojeni a bonusy máte načteny, stačí dokument odeslat. Na mail Vám obratem přijde návrh pojistné smlouvy spolu s dalšími informacemi (formulář o pojistné události, všeobecné podmínky, zelená karta atd.). Důležité však je to, že smlouvu si můžete v klidu pročíst a do doby dokud neproběhne platba nejste k ničemu zavázaní!

9)

Pokud je smlouva a vše ostatní v pořádku, stačí uhradit smluvenou částku. Na email poté dorazí potvrzení, že Vaše povinné ručení je aktivní. Do 14 dní pak poštou obdržíte originál zelené karty a dalších dokumentů.

10)

Jste navyklí na to automatické prodloužení povinného ručení? Sjednáním nového ručení o tuto výhodu nepřijdete. Povinné ručení online je stejné, jako to sjednané s pojišťovnou či poradcem.

Gratulujeme, vyřídili jste povinné ručení doma z gauče. Jako se na 21. století sluší.

Srovnávač a první český e-shop s financemi Chytrý Honza nabízí klientům bezmála 2000 finančních produktů a služeb. Uživatelé je mohou přehledně porovnat, řadu z nich i rovnou sjednat a zakoupit online. V nabídce je vše počínaje cestovním či životním pojištěním, přes hypotéky, úvěry, spoření až po pojištění vozidel. A to od 193 partnerů - malých i velkých bank, pojišťoven a investičních společností na českém trhu.

Akvizicí sítě finančních poradců Bonnet v roce 2014 získal Chytrý Honza více než 1 800 specialistů ve všech českých regionech. Propojením online srovnávače, e-shopu, call centra a sítě poradců je Chytrý Honza lídrem trhu v propojení online i offline prodejních kanálů.

Na českém trhu společnost působí od roku 2009.

Více informací naleznete na: https://www.chytryhonza.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

Út 10:53Jak se od 1. dubna změní povinné ručení Tisková zpráva (Tisková zpráva)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688