TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  16.08.2018 11:16:19

ODS se hádá o Klause mladšího. Do týdne rozhodnou, co s rebelem

Poslanci ODS budou řešit výroky Václava Klause mladšího! Předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová požaduje stanovisko vedení strany! Jeho podpora Ladislava Jakla není v souladu s postojem ODS.

Neshody mezi poslancem Václavem Klausem ml. a ODS se prohlubují. Strana se rozhodla Klausovy výroky řešit a to již příští středu. Klaus ml. nedávno kritizoval nasazení českých vojáků při misích v Afghánistánu, které ve sněmovně též kritizují SPD a KSČM. A schytal za to hned několik kritik ze strany svých kolegů.

Svou pozici ve straně si neupevnil ani podporou kandidáta do senátu Ladislava Jakla za SPD Tomia Okamury na místo Vladimíra Kratiny, kandidujícího ve volebním obvodě Praha 2 za ODS. Ten byl, jak uvedl předseda strany Petr Fiala, schválen všemi zodpovědnými orgány a má plnou podporu strany. Do podvědomí veřejnosti se ale zatím nejvíce zapsal coby herec, kterého diváci mohli vidět například v oblíbeném, nováckém seriálu Ulice.

Ladislav Jakl dřív figuroval jako ředitel politického odboru Kanceláře prezidenta republiky ještě za Václava Klause staršího. Jeho jméno provázelo hned několik skandálů, jedním z nejzávažnějších bylo, když v roce 2016 prohlásil, že bylo volební právo žen chyba. V roce 2013 se také - neúspěšně - snažil kandidovat na post prezidenta.

„Podporuji Ladislava Jakla do Senátu. Byl by jistě neúplatným, svobodomyslným a pravicovým senátorem. Ty, které rozčiluje, že kandiduje s podporou SPD - v principu rozčiluje, že vůbec kandiduje,“ uvedl na Facebooku Václav Klaus mladší.

Poslankyně a starostka Prahy 2 Jana Černochová, která Klause mladšího kritizovala za jeho text o misích, Právu řekla, že ji postoj kolegy nepřekvapil. „Ve chvíli, kdy se Jaklovo jméno objevilo, řekla jsem si, že ho Klausovi asi podpoří. Mrzí mě ale, že Václav ani po tolika letech v politice a po roce ve Sněmovně nepochopil, že politika je týmový sport,“ uvedla.

Jeho chování se nelíbí například ani poslankyni Veronice Vrecionové, podle které si dělá vlastní reklamu. „Vystřelí své soukromé provokativní názory či urážky kolegů z ODS do médií a na klub pak nedorazí. Nevím, čeho jiného by chtěl dosáhnout, než zvýšení osobní popularity,“ popsala poslankyně v rozhovoru s iRozhlas.cz. Někteří kolegové se k dění kolem Klause nechtějí vyjadřovat, jako např. Jan Bauer nebo Ivan Adamec.

Někdejší předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová požaduje stanovisko vedení strany, sama se k věci nyní nechce vyjadřovat. Ta se výroky Václava Klause ml. plánuje zabývat příští středu.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688