chytryhonza.cz (chytryhonza.cz)
Finanční rady  |  15.08.2018 14:51:29

Dovolená a sport - co vám pojišťovna proplatí?

Řada pojišťoven vnímá i některé běžné plážové kratochvíle jako rizikové nebo dokonce extrémní. A ty si žádají extra připojištění. Naštěstí dnes už máte díky online srovnání a sjednání cestovního pojištění dost času si promyslet, čemu se na dovolené budete věnovat.

 

 

Běžné rekreační sporty

Buďte bez obav při tanci, aerobiku, plážovém volejbalu, józe, basketbalu, tenisu nebo při řádění v aquaparku. Vzdávat se nemusíte ani běhu, golfu, samozřejmě plavání, cyklistiky a jízdy na koni. A abychom nezapomněli, obavy nemusíte mít ani při – ehm – žonglování. Tyto aktivity nepotřebují z pohledu pojišťoven žádné zvláštní připojištění. 

Rizikové sporty

Mezi rizikové sporty patří všechny běžné sporty, které ovšem provozujete závodně nebo v rámci nejrůznějších organizací a klubů, jako účastník závodů. Mimo to sem patří i valná většina adrenalinových aktivit. Ale pozor. Baví vás americký fotbal? Nebo in-line brusle, skate, paintball nebo snad ujíždíte na pole dance tyči?  Pro řadu pojišťoven je to rizikový sport. Stejně tak canyoning, jachtaření, sjezd na horském kole, zorbing nebo populární safari.

Extrémní sporty

A tady už jde do tuhého. Extrémní je pro pojišťovny paragliding, bungee jumping, potápění bez instruktora do hloubky více než 10 metrů nebo turistika s použitím horolezeckých pomůcek. Také různé expedice do míst s extrémními klimatickými a přírodními podmínkami, případně do neobydlených oblastí. A pokud se nějakému sportu věnujete profesionálně? Pak si ušetřte čas a rovnou si pořiďte pojištění na extrémní sporty. Bez něj rovnou zapomeňte i na lezení po umělé stěně nebo vysokohorskou turistiku. A také žádné plavání se žraloky!

Nepojistitelné sporty

Do těchto sportovních vod se vydáte jen na vlastní nebezpečí: sky surfing, technické potápění, ski-cross, motoristické sporty, letecké sporty, kajak, oceánská plavba – jachting, cliffdiving, base jump, atd. Fanouškům těchto sportů není pomoci – respektive si budou muset pomoci bez asistence pojišťovny.

Na co si dát ještě pozor?

  • Na děti, samozřejmě! Když už si na něčem mají natlouct, ať je to prosím pěkně v rámci krytí pojistky. Nikoho nebude zajímat, že si dítě na trampolínu či motokáry odskočilo bez vašeho vědomí.
 

  • Plánujete potápění? Beze všeho. Ale dopředu si zjistěte a rozmyslete, jestli budete jen šnorchlovat nebo využijete dýchací přístroj a do jaké hloubky se asi tak vydáte. Každý metr navíc vás totiž může posunout do kategorie extrémního sportu.
 

  • Zkrátka, každá pojišťovna má v roztřídění sportů drobné odchylky. Někde něco považují jako běžný sport, jinde už je to riziko. Takže dobře vybírejte!
 

  • Na selský rozum nespoléhejte a pečlivě si přečtěte podmínky! Někde totiž dochází k zábavným paradoxům. U některých pojišťoven je třeba nebezpečnější jízda na in-line bruslích než vodní lyžování.
 

  • A na kolo půjdete taky? Tady se nerozlišuje podle vybavení, ale podle toho, jaký terén pojedete. S úrazem na horském kole na silnici se do krytí obyčejného pojištění vejdete.  Ale újmu při sjezdu v terénu už pojišťovny proplatit nemusí.
 

  • A nebavíme se jen o sportech. Například oblíbená jízda na nafukovacím banánu nebo účast na hasičském výcviku je pro řadu pojišťoven riskantní a žádá si vyšší krytí.  
 

  • V případě, že jste svůj koníček či sport nikde v seznamu pojišťovny nenašli, vzdávat se ho nemusíte. Pojišťovna bude aktivitu nejspíš posuzovat podle sportu, který se jí nejvíce podobá.

Srovnávač a první český e-shop s financemi Chytrý Honza nabízí klientům bezmála 2000 finančních produktů a služeb. Uživatelé je mohou přehledně porovnat, řadu z nich i rovnou sjednat a zakoupit online. V nabídce je vše počínaje cestovním či životním pojištěním, přes hypotéky, úvěry, spoření až po pojištění vozidel. A to od 193 partnerů - malých i velkých bank, pojišťoven a investičních společností na českém trhu.

Akvizicí sítě finančních poradců Bonnet v roce 2014 získal Chytrý Honza více než 1 800 specialistů ve všech českých regionech. Propojením online srovnávače, e-shopu, call centra a sítě poradců je Chytrý Honza lídrem trhu v propojení online i offline prodejních kanálů.

Na českém trhu společnost působí od roku 2009.

Více informací naleznete na: https://www.chytryhonza.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování


Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

St   8:00  Nejdřív slast, potom past. Kdy je dovolená rizikem? Petr Holub (MojeNebankovka)
Po   8:00  Nákup novostavby s sebou nese rizika. Buďte obezřetní Petr Holub (MojeNebankovka)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688