Štěpánkova rozlučka s kariérou v O2 Aréně: bude to emočně těžké, přiznal tenista

Radka Štěpánka během kariéry provázela mnohá zranění a zdravotní problémy byly i důvodem, proč český tenista ukončil v listopadu svou bohatou kariéru. Teď Štěpánek chystá rozlučku, na kterou pozval mimo jiných i Srba Novaka Djokoviče, který se tak poprvé představí na kurtu v České republice. V rozhovoru pro televizi Nova mluvil Štěpánek i o nové životní roli – o roli otce.

Poprvé v kariéře si v České republice zahraje vítěz posledního Wimbledonu a bývalá světová jednička Novak Djokovič. Bude to v říjnu v pražské O2 Aréně a nepůjde o žádný oficiální zápas, ale o zmíněnou rozlučku Radka Štěpánka. Ten se pochlubil, že Djokovič jeho pozvání přijal.

"Program potrvá kolem dvou a půl hodiny. Bude to mix tenisu, zábavy a muziky. Dorazí lidé, kteří byli nejblíže mé kariéře," uvedl Štěpánek. "Nervozitu mám. Hlavně proto, aby se nic nestalo a hosté dorazili v plné polní. Až ta rozlučka bude končit, tak to bude hodně emočně těžké a náročné," přiznal Štěpánek.

A co hodlá dělat po konci tenisové kariéry dál? "Do konce roku chci určitě zůstat doma a chci se věnovat rodině. Od nového roku se ničemu nebráním," pokračoval Štěpánek, který ještě nemá o své budoucnosti úplně jasno.

 

Po tenisové rozlučce, která bude 18. října, se chce český držitel pěti titulů z okruhu ATP naplno věnovat své rodině, která se nedávno rozrostla o dcerku. "K malé vstávám každou noc. Je to boží dar a já se snažím si ho užít každou vteřinou. Čas totiž strašně letí a já bych své dceři chtěl dát to, co dali moje rodiče mě," dodal Štěpánek.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy