Šmejdi útočí: vydávají se za řemeslníky a oberou vás o peníze

TNBiz, 12.7.2018

Policie varuje před falešnými řemeslníky - naposledy se objevili na Strakonicku, kde čtyři muži nabízeli výměnu okapů. Za práci vystavili předraženou a navíc falešnou fakturu. Takových případů teď policisté evidují několik.

Čtyři muži vydávající se za řemeslníky nejprve oslovili šestasedmdesátiletou ženu v chatové oblasti na Strakonicku. K její chatě přijeli s dodávkou, na které byla zřejmě smyšlená reklama. Muži podle ní mluvili slovensky a nabízeli opravu okapu za dvanáct set korun.

Práce jim zabrala zhruba půl hodiny, pak si ale vyfakturovali sedmnáct tisíc korun s tím, že museli opravit ještě jeden okap. Žena u sebe tolik peněz neměla a tak jí odvezli do banky. Až když odjeli, zjistila, že je na faktuře částka na sedm tisíc korun a na dokladu navíc chyběly identifikační údaje dodavatele.

Další případ pak policie řeší i na Blatensku, kde tři muži tvrdili majiteli domu, že si je objednal na výměnu okapů. I přesto, že s tím nesouhlasil, sundali mu je z domu a požadovali úhradu ve výši šestnácti tisíc korun.

 

Majitel domu se ale ihned obrátil na policii. Ta před podvodníky varuje a upozorňuje, že by si lidé ještě předtím, než někoho ke svému domu pustí, měli nejprve ověřit veškeré informace o dodavateli.

Policie zároveň nevylučuje, že to podvodníci budou zkoušet i na jiných místech.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy