Jan Lener (BrokerConsulting)
Finanční rady  |  12.07.2018 08:55:52

Úspěšní manželé Husákovi spolu podnikají na OK POINTu

Soňa a Radek Husákovi se doslova ze dne na den stali podnikateli. Opustili svá předchozí zaměstnání, která je již profesně nikam neposouvala, a pod hlavičkou finančně-poradenské společnosti Broker Consulting a retailové banky mBank si založili úspěšnou franšízu OK POINT. Propojili tak zkušenosti ekonoma a právničky a klientům úspěšně pomáhají s financemi, investicemi, bankovními i realitními službami. 

Radek Husák byl typickým úspěšným manažerem v korporaci. „Měl jsem za sebou třináctiletou kariéru v jedné nadnárodní společnosti. Cítil jsem, že v dalším růstu mi brání to, že o mém profesním rozvoji rozhodují jiní. V momentě, kdy jsem zvažoval co dál, přišla možnost provozovat pobočku franšízové sítě OK POINT. Neváhal jsem a chopil se jí,“ vzpomíná Radek Husák. 

OK POINT je koncept franšízových poboček, které na sklonku roku 2015 spustila finančně-poradenská společnost Broker Consulting společně s retailovou mBank. Jeho cílem je poskytovat klientům poradenství v oblasti financí, bankovnictví a realit na jednom místě. Oblast finančnictví Radka Husáka oslovila, dlouhodobě se soukromě zajímal o investování. Právě možnost věnovat se investicím na profesní úrovni a využít nabyté zkušenosti, ho zaujala. Pro franšízing nadchl i svou manželku Soňu, která předtím působila jako právnička na Katastru nemovitostí v Brně.


 

„Díky své právnické praxi dokážu klientům OK POINTu nabídnout kompletní právní servis včetně kvalitní revize jejich současných smluv,“ zdůvodňuje změnu kariéry Soňa Husáková a dodává: „S manželem jsme neměli s podnikáním žádné zkušenosti, proto jsme se rozhodli pro formu franšízové spolupráce. Přerod zaměstnance v podnikatele není zcela jednoduchý, protože najednou jste na vše sám. Spolupráce se silným franšízorem nám ukázala směr, kudy se vydat, nastavila pravidla a pomohla nám se všemi zákonnými požadavky.“  

Dynamicky se rozvíjející původní česká franšíza 

Manželé Husákovi se rozhodli pro spolupráci s domácím franšízovým systémem, tedy takovým, který je založený na původním českém podnikatelském konceptu. Na českém trhu ojedinělý model OK POINT nabízí kombinaci tří služebbankovních, finančních a realitních. Možná právě díky tomu se ve svém segmentu stal jedním z nejdynamičtější. 

Úvodní investice do franšízové pobočky je jeden a půl milionu korun, společnost Broker Consulting pak s financováním pomáhá. Návratnost je zhruba do jednoho roku. Častými zájemci o OK POINTy jsou ti, kteří přicházejí z prostředí mimo společnost. Primárně se jedná o úspěšné podnikatele nebo o vysoké manažery z korporací, kteří ve svém oboru dosáhli určitého bodu a hledají vhodný způsob další realizace, a koncept franšízových finančních poboček OK POINTů se pro ně stává vysoce zajímavým. 

Radek Husák k tomu dodává: „OK POINT v Brně na Vídeňské jsme otevírali před necelým rokem a už se blížíme k černým číslům, což byl náš cíl. Dneska už se cítím jako právoplatný podnikatel, který se už zaměstnancem nikdy nestane.“

Momentálně Broker Consulting nabízí zájemcům lukrativní OK POINT v Pardubicích. Zájemcům veškeré podrobnosti poskytne Lenka Slepičková z centrály Broker Consulting na e-mailu lenka.slepickova@bcas.cz, nebo telefonu +420 731 537 420. Více také na webu www.okpointy.cz

 

Jan Lener

Jan Lener

Ředitel komunikace Broker Consulting. Do Broker Consulting přišel téměř přesně před deseti lety do oddělní komunikace a PR. Od roku 2013 se věnoval také Projektu Reality v Broker Consulting. Ve finančně-poradenskému byznysu působí již od roku 2003, první zkušenosti sbíral jako poradce. V případě, že vás zaujal koncept OK POINT, o němž Jan Lener píše, kontaktujte pro více informací Lenku Slepičkovou na mailu lenka.slepickova@bcas.cz, nebo na telefonu +420 731 537 402.

Broker Consulting

Broker Consulting je jednou z největších poradenských společností na českém a slovenském trhu v oblasti financí a realit. Od roku 1998 získala důvěru více než 600 000 klientů. Poskytuje také služby přes 4 000 firmám. Služby společnosti Broker Consulting poskytuje přibližně 1500 finančních konzultantů ve více než 100 klientských centrech a kancelářích. Společnost přinesla na český a slovenský trh řadu inovací. Jednalo se například o investice do otevřených podílových fondů se zamykáním zisků nebo unikátní produkty životního dopojištění, které umožňují pojistit smrt a invaliditu za zlomek obvyklých cen. Broker Consulting rovněž ve spolupráci s mBank vytváří síť franšízových poboček pod názvem OK POINT, kterých je aktuálně otevřeno 33. Více na www.bcas.cz a na www.okpointy.cz. Navštivte také náš Facebook a LinkedIN Broker Consulting a Facebook a LinkedIn OK POINTů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Čt   8:00  Pronájem bytu neplatičům. Jak vystěhovat nájemníky Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
St   0:00  Od roku 2025 nepůjde požádat o přídavek na dítě Petr Holub (MojeNebankovka)
Út   9:25  Válka o prodlužování věku odchodu do důchodu Tomáš Kadeřábek (Swiss Life Select)
Út   9:10  Dva miliony na důchod Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688