Velká komplikace na D1: část povrchu dálnice se začal rozpadat

TNBiz, 11.7.2018

Obrovské dopravní komplikace přineslo nové mimořádné omezení, které je od noci na středu na dálnici D1 u Velkého Meziříčí. Starý dálniční povrch se tam rozpadá, a tak ho muselo Ředitelství silnic a dálnic kvůli bezpečnosti řidičů začít okamžitě opravovat.

Těžké stroje asfaltovali a válcovali desítky metrů dlouhé části dálničního povrchu. Na místě byli už od noci desítky stavebních dělníků, asfaltovací stroje a další technika.

Provoz je tu kvůli opravám mezi 142. Až 145.kilometrem dálnice D1 ve směru na Prahu sveden do jednoho jízdního pruhu. Tvoří se tu mnohakilometrové kolony.

Nejhorší situace je během dopravních špiček ráno a odpoledne. To se tam řidiči v kolonách mohou zdržet i půl hodiny.

Opravy jsou ale nutné, 43 let starý dálniční povrch se v tomto úseku úplně rozpadá . "Jde o havarijní situaci, kdy dálnice, která je více než 10 let po své životnosti, doplatila na současné počasí s ostrým sluncem," vysvětluje mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

 

Práce tu podle Ředitelství silnic a dálnic potrvají maximálně do čtvrtečního odpoledne. Jde, ale jen o provizorní opravy - už od příštího roku na tomto úseku bude probíhat generální rekonstrukce dálnice.

Podobnou situaci přitom řidiči budou v příštích týdnech zažívat i na D1čce u Domašova na Brněnsku. I tam je totiž starý dálniční povrch v havarijním stavu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy