Obklopte se u vás doma italským designem

Když si představíte Itálii, určitě se vám v první řadě vybaví skvělé jídlo, kvalitní italská móda, krásné ženy nebo fashion weeks. Málo komu ale dojde, že Itálie je i místem, kde panuje dlouholetá tradice nábytkářských a designerských firem.

Italský design je zárukou kvality a tradice

Foto: IDW Italia - Novamobili

Díky předávání tradic a vypracovaným výrobním procesům mohou každoročně výrobci italského nábytku udávat celosvětové trendy v bydlení. Nechte se i vy inspirovat jižanskými nápady.

Proč zrovna Itálie?

Italský design je zárukou kvality a tradice. Dosvědčuje to i fakt, že z tohoto místa pocházejí ti nejslavnější umělci, filosofové, módní návrháři a architekti. Italové mají vytříbený vkus a dbají na precizní provedení, ať se to týká jídla, oblečení nebo bytového designu. Italské nábytkářské firmy nabízejí celou řadu produktů, se kterými si můžete zařídit celé vaše obydlí od koupelny přes kuchyň až po odpočinkový koutek s velkou knihovnou. Vždy je kladen silný důraz na precizní provedení, přírodní materiály, originalitu a funkčnost.

Určitě se vám vyplatí zainvestovat do těch nejzákladnějších kusů nábytku, jako je velká šatní skříň, pohovka nebo postel. U těchto produktů bývá vždy použito kvalitní dřevo a potahové materiály. Skvělým příkladem je například křeslo Aurora od značky Cantori, na kterém se vám bude skvěle odpočívat nejen po náročném dni.

Pokud váháte nad tím, jestli se vám vyplatí zainvestovat do italského nábytku, tak ano, určitě se vám to vyplatí. I přesto, že je vstupní investice značná, oproti nábytkářským řetězcům, výše zmíněné materiály dokáží odolávat času a jen tak se neopotřebují. Navíc italský nábytek je nadčasový a jen tak vás v průběhu let neomrzí.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry