TNBiz (TN.cz)
14.05.2018 09:16:05

Předpověď počasí: Konec letních dnů? Do soboty výrazně chladněji

Po nadprůměrném konci dubna a začátku května se počasí opět vrátí k normálu. Meteorologové očekávají, že v následujících třech týdnech se teploty přes den budou pohybovat kolem 20 °C a výrazněji oteplit by se mělo až v červnu. Vyplývá to z měsíční předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Zdá se, že před sebou máme na delší dobu poslední teplý a slunečný den, s nástupem nového týdne se totiž podle meteorologů obloha zatáhne a budou se objevovat přeháňky. A změnit se mají i teploty, na tropické třicítky jen tak nedosáhnou.

"Po několika týdnech s nadprůměrnými teplotami očekáváme období s teplotami na úrovni hodnot běžných pro danou roční dobu," oznámil ČHMÚ s tím, že nejteplejší z následujících čtyř týdnů by měl být ten poslední (od 4.6), kdy by se teploty měly šplhat ke 24 °C.

Do té doby bychom se měli spokojit s teplotami okolo 20 °C. V noci očekávají meteorologové v prvních dvou předpovědních týdnech teploty v průměru okolo devíti stupňů Celsia

Oproti tomu meteorologové předpovídají déšť a ke konci měsíce i bouřky. "Uvedená dlouhodobá předpověď je předpovědí statistické pravděpodobnosti vývoje teplotních a vlhkostních poměrů na území ČR během nejbližších čtyř týdnů," upozornil ČHMÚ s tím, že s postupem času budou předpovědi přesnější.

 

Předpověď počasíTÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ

Pondělí

Polojasno až oblačno a ojediněle přeháňky, zejména na jihu. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Mírný východní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Úterý

Zpočátku polojasno až oblačno, ojediněle déšť. Postupně oblačno až zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, na severu až 21 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.

 

 

 

Středa

Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, při zmenšené oblačnosti až 21 °C. Mírný západní až severozápadní, na Moravě a ve Slezsku až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Čtvrtek

Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

 

Pátek až neděle

Oblačno až polojasno, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, postupně 19 až 23 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty