TNBiz (TN.cz)
23.04.2018 14:33:43

Do Česka se ženou bouřky, Německo zasypaly velké kroupy.

Po tropickém víkendu nás čeká aprílové počasí. Nad Českem bude proudit studená fronta a tak nás čeká ochlazení, déšť a také bouřky, které budou během dne postupovat k východu . Chladněji bude až do konce pracovního týdne, ale o víkendu se opět ohřejeme.

Pro následující týden si připravte nejen sluneční brýle, ale i nějakou tu mikinu a deštník. Už v pondělí nás čeká od západu ochlazení, velká oblačnost s přeháňkami a bouřkami. V Čechách teploty budou kolem 21 °C, na Moravě potom bude až kolem 27 °C.

Pondělní bouřky, které se budou od severozápadu postupně přesouvat na východ, mohou být místy intenzivní. Podle portálu Severe Weather Europe provází izolované bouřky silná krupobití. Už v neděli se v Německu místy padaly i několikacentimetrové kroupy.

V noci na úterý klesnou teploty podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) ke 14 až 10 °C, na západě i k 8 °C. Ráno se mohou místy vyskytnout mlhy. Přes den pak teplota vystoupá k 19 až 23 °C.

 

Velké kroupy v Wolfhagen/Nordhessen, Německo včera, 22. dubna odpoledne.

 

"V úterý bude v Čechách převážně polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami. Na východě republiky bude oblačnosti více a četnější budou kvůli doznívajícímu přechodu fronty i srážky," uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.


Ani středa nepřinese velkou změnu. Teploty v noci klesnou k 12 až 8 °C, přes den by pak mělo být kolem 23 až 27 °C, na západě a severu Čech kolem 21 °C. Přes den bude polojasno až skoro jasno, odpoledne a večer pak bude od severozápadu přibývat oblačnost, místy se mohou objevit srážky.

Ve čtvrtek bude z počátku dne převládat oblačno, místy s přeháňkami. Odpoledne pak začne oblačnost ubývat. Teploty přes den budou okolo 14 až 18 °C.

V noci na pátek bude podle ČHMÚ opět pořádná zima, teploty klesnou k 6 až 2 °C, místy se mohou objevovat přízemní mrazíky, přes den pak bude kolem 14 až 18 °C, většinu dne by mělo být oblačno až polojasno.


O víkendu se ale opět dočkáme oteplení, v sobotu by podle ČHMÚ mělo být 20 až 25 °C, v neděli pak dokonce až 27 °C. V noci ale mohou teploty klesat pod 10 °C. Přes celý víkend by mělo být polojasno až oblačno, zejména na západě území se mohou vyskytovat přeháňky a bouřky.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty