Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  10.04.2018 17:11:09

Management Volkswagenu (+3,7 %) by prý mohlo čekat zemětřesení


Největší německý automobilový koncern Volkswagen zvažuje změnu svého výkonného ředitele. Matthiase Müllera má nahradit šéf stejnojmenné vlajkové značky Herbert Diess. Agenturu DPA o tom dnes informovaly zdroje z dozorčí rady koncernu. Akcie koncernu po spekulacích vystřelily nahoru, kolem 16:00 připisovaly v systému Xetra zhruba 3,7 %. Součástí koncernu je mladoboleslavská Škoda Auto.

Volkswagen poškodil emisní skandál. Dozorčí rada, jenž prý projednává širší změny struktury vedení, se má sejít v pátek. Müller naznačil ochotu přispět ke změnám.

List Financial Times mezitím informoval o neplánované zprávě, která přišla z dceřiné firmy Porsche SE. Mluví se v ní o personálních změnách, které by mohly vyústit ve změny v radě Porsche. V ní je činný i Müller, který tam dohlíží nad firemní strategií.

Je otázkou, proč Volkswagen o manažerském zemětřesení uvažuje, napsal také renomovaný list. Mluvčí automobilky se k věci vyjádřit nechtěl.

Müller, který Porsche kdysi šéfoval, se stal výkonným ředitelem největší evropské automobilky nedlouho poté, co se bolestivý emisní skandál v září 2015 rozhořel. Koncern pod jeho vedením spěl k rekonvalescenci, přičemž rostoucí prodeje vytáhly automobilovou skupinu na pozici světové jedničky před konkurenční Toyotou a na akciích se stopy drtivého skandálu částečně podařilo zahladit.


Müllerův kontrakt by měl skončit v roce 2020. To mu bude 67 let. A Müller zatím nenaznačil, že by chtěl v čele koncernu zůstat i nadále.

„Musíme se postarat o to, aby bylo v našem top managementu více žen, více cizinců a aby byl mladší,“ řekl rodák z oblasti kolem někdejšího Karl-Marx-Stadtu loni listu FT. „Já jsem Němec, nejsem žena a nejsem mladý.“

Dnešní průběžný vývoj akcií Volkswagen (common shares) v systému Xetra:

Zdroje: ČTK, FT, BBG, Patria.cz

 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688