Saxo Bank (home.saxo)
Akcie v ČR  |  06.04.2018 14:34:43

Akcie v krizi, měnový trh ztratil směr

Autor: analytický tým Saxo Bank 

 Akcie zejména firem z technologického sektoru přinesly špatnou náladu. Tyto akcie podkopaly pozitivní sentiment a spustily nervozitu a averzi k riziku napříč všemi druhy aktiv. Odpověď měnového trhu je prozatím jen velmi mírná, a to i když trhu nyní chybí katalyzátor. Akciový trh je v současnosti místem chaosu. Největší pokles zaznamenaly akcie technologického sektoru.

Technologické firmy tahaly ostatní akcie směrem dolů už nějaký čas a pokračuje to i v tomto kvartálu,“ říká Peter Garnry, akciový stratég Saxo Bank. Negativní zprávy, jako například útok Donalda Trumpa na Amazon nebo rozhodnutí společnosti Apple nahradit čipy společnosti Intel svými vlastními, jsou evidentním zdrojem znepokojení. Hodnotu akciového trhu však ovlivňují také obavy o dlouhodobý růstový výhled v tomto segmentu.

„I když jsme na akciovém trhu zaznamenali množství nepěkných kroků, u světových měn vidíme, že zaznamenaly jen velmi malé pohyby. Samozřejmě jsou tu korelace, japonský jen posílil a měny rozvíjejících se zemí mírně oslabily. Avšak odchylka pohybu v porovnání se všeobecnou kolísavostí akciového trhu jednoduše stále neexistuje,“ upozorňuje John Hardy, měnový stratég Saxo Bank.

„Když se podíváme na jiná rizika, jako například kreditní úroky, rozvíjející se trhy anebo přirážky na dluhopisech, vidíme v porovnání s akciemi jen velmi malé pohyby. Tento stav přivádí mnoho obchodníků s měnami do rozpaků. Pokud jde o americký dolar, ten se vychyluje na obě strany současně. Na jedné straně je tu averze k riziku, která podporuje dolar, na druhé straně je to růst výnosů amerických dluhopisů, který dolar oslabuje. Toto všechno způsobuje na trzích zmatek,“ tvrdí John Hardy.

Obchodní napětí na trhu akcií je též klíčovým faktorem, který ovlivňuje komodity. Z toho důvodu například ropa WTI poklesla k hodnotě 60 dolarů za barel. Rostoucí nadbytek ropy v Číně a Saudské Arábii snižuje ceny této komodity v Asii a také tlumí pozitivní náladu obchodníků,“ uvádí Ole Hansen, komoditní stratég Saxo Bank.

„A nakonec zlato je jako obvykle jedno z mála aktiv těžících z poklesu trhů. Poptávka po něm je díky negativnímu sentimentu dostatečně silná na to, aby cena neklesla pod 1 300 dolarů za unci. Oblast nad 1 355 dolary je však nyní těžké dosažitelná,“ dodává Ole Hansen.

 

O Saxo Bank

Skupina Saxo Bank (Saxo), specialista na multi-asset obchodování a investice, nabízí kompletní sadu obchodních a investičních nástrojů, technologií a strategií.

Už téměř 25 let nabízí Saxo Bank jednotlivcům i firmám přístup k profesionálnímu obchodování a investicím prostřednictvím technologií a zkušeností.

Plně licencovaná a regulovaná banka umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům snadno obchodovat s více aktivy z jediného účtu na různých elektronických zařízeních. Kromě toho poskytuje Saxo Bank svým firemním klientům, např. bankám a makléřům přístup k multi-asset obchodům, prvotřídním makléřským službám a obchodní technologii.

Mnohokrát oceněné obchodovací technologické platformy jsou dostupné ve více než 20 jazycích a jsou využívány více než stovkou finančních institucí na celém světě.

Saxo Bank, která byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a zaměstnává 1500 lidí ve finančních centrech po celém světě, včetně Londýna, Singapuru, Paříže, Curychu, Dubaje a Tokia.

Globální online investiční banka

Skupina Saxo Bank, specialista na multi-asset obchodování a investice, nabízí kompletní sadu obchodních a investičních nástrojů, technologií a strategií. Už téměř 25 let poskytuje jednotlivcům i firmám přístup k profesionálnímu obchodování a investicím prostřednictvím svých technologií a zkušeností. Mnohokrát oceněné obchodovací platformy jsou dostupné ve více než 20 jazycích a jsou využívány více než stovkou finančních institucí na celém světě. Saxo Bank byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a zaměstnává 1500 lidí ve finančních centrech po celém světě, včetně Londýna, Singapuru, Paříže, Curychu, Dubaje a Tokia.

Více informací na:www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688