Roman Havlíček (Meteobox)
29.03.2018 02:18:18

Po přechodném oteplení se o víkendu opět ochladí, k tomu občas déšť a na horách postupně sněžení

Počasí u nás ovlivňuje tlaková níže a s ní spojený frontální systém, který postupuje přes naše území dále k východu. Na jeho studené frontě bude postupovat frontální vlna, která částečně ovlivní jihovýchod našeho území. V dalších dnech se bude tlaková níže přesouvat přes střední Evropu dále k východu až severovýchodu a nejprve k nám zesílí příliv teplejšího vzduchu, po její zadní straně k nám pak přechodně pronikne chladnější vzduch. V příštím týdnu by se měl po přední straně tlakové níže se středem u Britských ostrovů a brázdy nízkého tlaku nad západní Evropou obnovit příliv teplejšího vzduchu od jihozápadu. 

 

V noci bude zataženo s deštěm nebo občasným deštěm, na hřebenech hor i sněžení, postupně od západu protrhávání oblačnosti a místy přeháňky, od 800 m n.m. k ránu na západě již od 400 m n.m. většinou sněhové. Zpočátku i možnost mlhy.

Nejnižší noční teploty 6 až 2°C.

Vítr slabý proměnlivý nebo jižní do 5 m/s, za frontou postupně západní až jihozápadní 3-8 m/s, místy s nárazy až 15 m/s.

 

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, na východě ještě ráno doznívající déšť, v Čechách postupně i polojasno, ojediněle přeháňky, od 700 m n.m. většinou srážky sněhové a na horách srážky až místy. Později večer a v noci na jihu a východě Moravy místy déšť, od 1000 m n.m. většinou srážky sněhové.

Nejvyšší denní teploty 7 až 11°C.

V 1000 m n.m. kolem 1°C.

Vítr čerstvý západní až jihozápadní 4-9 m/s, místy s nárazy až kolem 15 m/s bude během dne slábnout.

 

pátek bude oblačno až zataženo, jen ojediněle slabý déšť, na východě srážky až místy. Přechodně, zejména zpočátku i polojasno až skoro jasno. Ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost.

Nejnižší noční teploty 3 až -1°C, při delším vyjasnění až -3°C.

Nejvyšší denní teploty 9 až 13°C, v Čechách ojediněle i tepleji.

Vítr slabý proměnlivý, během dne mírný jihovýchodní až východní 2-7 m/s.

 

V sobotu bude zataženo až oblačno, postupně na většině území déšť, později v západní polovině Čech ubývání srážek a od 700 m n.m. již budou většinou sněhové. Zpočátku ještě přechodně i polojasno.

Nejnižší noční teploty 7 až 3°C, na východě při větru i 9°C.

Nejvyšší denní teploty 8 až 12°C, na východě může být až 15°C, na západě při trvalejších srážkách naopak chladněji.

Vítr slabý až mírný zpočátku východní až jihovýchodní 2-6 m/s, v nárazech až 15 m/s, se bude stáčet na východě na jižní, v Čechách postupně západní až severozápadní.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty